zondag, 5 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsLeerlingen verrassen hun docenten in ‘De Helden van het Onderwijs’

Leerlingen verrassen hun docenten in ‘De Helden van het Onderwijs’

We zien onze docenten zwoegen en staken, online les geven en het beste ervan maken in bijzondere situaties. Wat we niet zien, is hoe diezelfde docenten het verschil maken in de levens van jonge mensen. Na een succesvolle serie ‘Helden van Nu’ in de zorg, richten we nu de spotlight op het onderwijs. De docenten van Nederland verdienen meer dan alleen aandacht dus verrassen hun eigen leerlingen en studenten ze met dromen die uitkomen.

Presentatoren Kevin Brouwer en Nance gaan het land door op zoek naar die mooie, emotionele, indrukwekkende en opvallende verhalen. Voor het verrassen van een docent schakelen zij af en toe liefdevolle hulp in van hun bekende vrienden. In de zoektocht naar de Helden van het onderwijs kijken we binnen in allerlei soorten onderwijs, van Hogescholen, MBO vakscholen, speciaal onderwijs, Daltonscholen tot Freinetscholen.

Samen met de leerling wordt de held, door middel van een vette verrassing, in het zonnetje gezet. Een voorbeeld hiervan is het verhaal van Merhawi. Hij is samen met zijn ouders en zusje gevlucht uit Eritrea. Hij kwam hier in groep 4 op school en had een duidelijk doel voor zichzelf; het behalen van de HAVO. Inmiddels zit hij in de brugklas HAVO en gaat hij terug naar zijn basisschool om zijn docent te bedanken die hem enorm heeft geholpen met het behalen van dit doel. Dit doet Merhawi met de hulp van sterren chef Herman den Blijker en samen bereiden zij een heerlijk gerecht met verse groenten uit de moestuin van de school.

Of het verhaal van student Sam. Hij had tijdens zijn studie in coronatijd behoorlijk wat achterstanden opgelopen met bepaalde vakken. Zijn docent Jurriaan heeft hem zelfs in zijn vrije tijd bijles gegeven waardoor hij toch alle vakken heeft behaald. Naast zijn werk als docent drumt Jurriaan in een band, daarom verrast Sam hem met een drum masterclass van niemand minder dan Golden Earring drummer Cesar Zuiderwijk.

De Helden van het Onderwijs is te zien vanaf zondag 14 november om 16.00 uur bij SBS6. Met herhalingen op zaterdag om 10.30 uur op SBS6 en zaterdag om 14.00 uur bij Net5.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle