dinsdag, 29 november 2022
spot_img
HomeLifestyleLefmeid: levensverhaal van Goorse Manon

Lefmeid: levensverhaal van Goorse Manon

Vanaf haar jeugd is Manon Lammertink-Fleer (1977) uit Goor met een overmaat aan tegenslagen geconfronteerd. Ze kreeg te maken met een nefrotisch syndroom (nierziekte), scoliose (vergroeing) en tot drie keer toe met lymfklierkanker.

Alle keren overwon ze haar ziekte dankzij haar onstuitbare wil om ‘er toe te doen’: voor haar gezin, voor haar familie én voor de samenleving.

De vele behandelingen – waaronder een stamceltransplantatie – lieten hun sporen na, maar Manon slaagde erin moeder te worden en een succesvol maatschappelijk leven te leiden. Totdat medische fouten in het ZGT in Hengelo haar inspanningen en opofferingen wegvaagden.

Pas geleden verscheen ‘Lefmeid’, het levensverhaal van Manon Lammertink-Fleer, opgetekend door Jeroen Terlingen. In haar biografie legt zij de uitersten bloot van de medische gedragingen die zij meemaakte. Van gedrevenheid en toewijding tot desinteresse en onkunde. Overtuigend toont Manon aan dat het de mens zelf is die – ongeacht de omstandigheden – bepaalt of het leven de moeite waard is of niet.

U kunt ‘Lefmeid’ voor € 3,99 op internet bestellen bij vrijwel alle ebookwinkels. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws