donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeZorgLekker in je vel bij Kindercoachpraktijk Kracht in balans

Lekker in je vel bij Kindercoachpraktijk Kracht in balans

Hengelo – Ouders of verzorgers zien het vaak het eerst als er iets niet lekker zit bij hun kind. Dat kan iets heel kleins zijn, of als iets kleins beginnen. Maar als het onopgemerkt blijft of als de juiste sturing mist, kan het rap de verkeerde kant op gaan. In zo’n geval kan kortdurende coaching van een gediplomeerd kindercoach de oplossing bieden. Er wordt gewerkt aan het zelfvertrouwen van het kind, waardoor hij/zij weer de goede beslissingen neemt. 

Henriëtte Dijkstra heeft haar opleiding tot kinder-, opvoed- en pubercoach gevolgd bij Centrum Tea Adema in Friesland en heeft inmiddels alle modules op zak. Na 36 jaar in het basisonderwijs werkzaam te zijn geweest, is ze haar eigen kindercoachpraktijk gestart. Helaas stak toen juist corona de kop op en moest ze net als de scholen haar deuren sluiten. Maar nu mag ze gelukkig weer starten en staat ze klaar voor kinderen van 7 tot 16 jaar. In haar praktijk aan huis legt ze kort en bondig uit wat ze voor ouders/verzorgers en kinderen kan betekenen. “Het kost kracht en lef je te melden voor kindercoaching en hulp in te schakelen. Dat betekent dat je erkent dat je uit balans bent en er klaar voor bent om dingen te veranderen. Je kracht is niet weg, alleen uit balans. Hoe  stoer ben je dan als je hulp zoekt om dat weer positief in evenwicht te brengen.” Henriëtte is van mening dat de meeste dingen snel op te lossen of bij te sturen zijn. In drie tot vijf sessies geeft ze je op haar eigen, creatieve manier net dat duwtje in de rug waardoor je weer vol zelfvertrouwen verder kan. 

Je hersenen optimaal gebruiken

Naast individuele coaching geeft ze ook trainingen volgens de methode van ‘Ik Leer Leren’, ontwikkeld door Tea Adema. Deze bewezen effectieve trainingen bieden een oplossing voor bijvoorbeeld faalangst en demotivatie, het ontdekken en benutten van je talent, je leert plannen, organiseren en concentreren en je leert hoe je je hersenen optimaal kunt gebruiken voor het onthouden van lesstof. Dit is niet te verwarren met huiswerkbegeleiding wat inhoudelijk op de vakken in gaat, maar vooral HOE te leren. Deze trainingen geeft ze individueel en in groepsverband en is voor alle kinderen vanaf groep 7. 

Weerbaar communiceren voor pubers

Ook voor pubers, die voortdurend brutaal, bozig en dwars zijn of over zich heen laten lopen, heeft ze een leuke training. Niet voor ouders of leerkrachten biedt deze training een voordeel, maar puur voor de puber zelf. “De training weerbaar communiceren kunnen pubers individueel volgen of in een groep van maximaal vier. Ze leren in vier bijeenkomsten onder andere hoe ze op een elegante manier hun zin kunnen krijgen én een goede relatie behouden met de ander. Een win-win situatie voor de soms worstelende puber die zo leert op een gezonde manier voor zichzelf op te komen”, aldus Henriëtte. “En plezier gegarandeerd want er wordt veel gelachen tijdens deze trainingen. Bovendien hebben resultaten uitgewezen dat een puber zich na deze training prettiger voelt en aangenamer is voor zijn omgeving.” Lekker in je vel en je kracht weer in balans, dat wil jij toch ook? 

Gratis kennismakingsgesprek

De manier van coachen van ‘Kracht in balans’ is laagdrempelig, individueel en kortdurend, waardoor het overzichtelijk blijft voor de kinderen. Meer weten of een gratis kennismakingsgesprek? Bel 06-18750748 of mail kindercoachpraktijk@kracht-in-balans.nl, Allegrohof 7, Hengelo. Henriëtte bespreekt graag de mogelijkheden die het beste bij jouw kind passen. Niet alleen kinderen maar ook ouders/verzorgers kunnen bij haar aan de bel trekken voor advies. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Zorg

Laatste Nieuws