woensdag, 8 februari 2023
spot_img
HomeNatuurLekker snuffelen in de Twentse natuur

Lekker snuffelen in de Twentse natuur

Met en door Han Brinkcate 

Eigenlijk heb ik bij het schrijven van mijn columns nog nooit met mijn handen in mijn lange grijze haar gezeten, maar het leek er even op dat dit bij deze op een na laatste aflevering voor het eerst zou gaan gebeuren. Kijk, ik word altijd een klein beetje sentimenteel als iets stopt wat ik zelf heb bedacht en dan weet ik het gewoon even niet meer. Dat ‘Lekker snuffelen in de Twentse natuur’ is natuurlijk mijn ding. Ik heb hier ruim zes jaar aangewerkt om dit alles zover te krijgen. Als je over iets wilt schrijven (in dit geval dus de natuur) dan moet de tekst kloppen en begrijpelijk leesbaar zijn, ook voor kinderen. Je moet ook uit kunnen leggen waarom je het dus zo hebt geschreven, want mensen zijn tegenwoordig erg kritisch en ‘klimmen gelijk in het toetsenbord’ als volgens hen iets onjuist is geschreven. Je moet als natuurcolumnist  kritiek nooit uit de weg gaan, want ook hier kun je weer van leren. En een mens is nu eenmaal nooit te oud om te leren, ik dus ook niet hoop ik. 

Heel veel complimenten heb ik gekregen voor de prachtige foto’s bij iedere column. Deze foto’s heb ik dus zelf allemaal gemaakt, zo ook de tureluur bovenaan deze column. Hierover in mijn laatste column iets meer. U kunt mijn columns ook volgen op www.hofweekblad.nl onder de button natuur. Volgende keer de 100ste dan maar? 

Helaas mag ik in verband met corona nog steeds geen lezingen houden. Zodra dit weer mag, hoort u het. Voor meer natuur onderweg kunt u ook kijken op www.hanbrinkcatenatuurfotografie.nl.

Vorig artikel
Volgend artikel

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Natuur

Laatste Nieuws