woensdag, 29 maart 2023
spot_img
HomeNatuurLekker snuffelen in de Twentse natuur

Lekker snuffelen in de Twentse natuur

Met en door Han Brinkcate 

Dit is hem dan de 100ste en tevens laatste aflevering van ‘Lekker snuffelen in de Twentse natuur’. 

Op de foto boven ziet u een paartje steenuilen, dat in februari 2018 tijdens een zware storm dakloos is geworden. Deze foto heb ik in die tijd in de buurt van Markelo gemaakt. Alle foto’s die ik maak, worden vanuit mijn auto gemaakt, hetgeen alles te maken heeft met mijn handicap. Een aantal jaren geleden is er bij mij longkanker vastgesteld, hetgeen er in heeft geresulteerd dat mijn linker long in zijn geheel is verwijderd. Langzaam ben ik uit een erg diep dal weer omhoog geklauterd en heb via een arts de tip gekregen om eens vogels te gaan fotograferen (dit was makkelijker gezegd dan gedaan). Toch heb ik dit voor elkaar gekregen, door heel veel te oefenen en te luisteren naar andere natuurfotografen. Jammer genoeg kreeg ik een aantal jaren later problemen met mijn hart en moest ik opnieuw naar het ziekenhuis om een zware hartoperatie te ondergaan.

Ook hier ben ik redelijk van hersteld en heb mijn natuurfotografie weer opgepakt. Wel is mijn vertrouwen in het wel of niet kunnen door deze medische ingrepen erg achteruit gegaan. Gelukkig zijn er dan weer mensen, die zich aanbieden om met je mee te gaan en het fotograferen voor je weer mogelijk maken, Henry en Audery heel hartelijk dank dat jullie dit voor mij doen. Ook wil ik Marc en Robert bedanken voor hun adviezen en natuurlijk de redactie van het Hofweekblad, die het iedere keer weer voor elkaar heeft gekregen om de aangeleverde foto’s op een fantastische manier te plaatsen. Ook wil ik de lezers van mijn columns natuurlijk niet vergeten, bedankt allemaal voor de vele mooie kaartjes die ik mocht ontvangen en de vragen, die ik mocht beantwoorden. Rest mij nog om u allemaal, ondanks deze moeilijke tijd, toch een fijne Kerst toe te wensen en een goed 2021. Ik kom volgend jaar met iets anders terug. 

Groet, Han Brinkcate

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Natuur

Laatste Nieuws