zondag, 29 januari 2023
spot_img
HomeZorgLeren reanimeren en daarmee levens redden

Leren reanimeren en daarmee levens redden

Nieuwe cursus dit voorjaar

Goor – Ook gezien op de TV dat jonge voetballers ook een hartstilstand kunnen krijgen? En indien deze op tijd gereanimeerd worden weer tot leven kunnen komen? Het gebeurt regelmatig dat jong én oud een hartstilstand krijgen, ook bij je naaste kan dat zo maar gebeuren. Als je dan kunt reanimeren en behulpzaam kunt zijn is de kans op overlevering best reëel. In Goor is de kans op een hartstilstand 10-15 per jaar uitgaande van het landelijke gemiddelde. 

Hart voor Goor start weer met cursussen reanimatie en leren bedienen van de AED, zodat je levens kunt redden bij een hartstilstand. 

Goor heeft een up-to-date bestand van AED’s en behoort hiermee tot de top van Nederland. In Goor is een groot aantal Burgerhulpverleners beschikbaar om te reanimeren in noodsituaties. Daar is Hart voor Goor trots op en dat wil ze ook graag zo houden. Daarom moeten er ieder jaar nieuwe mensen opgeleid worden. Iedereen vanaf 18 jaar kan het leren.

Hart voor Goor stelt als voorwaarde wel dat je regelmatig een mobiele telefoon bij je hebt en dat je bereid bent om oproepbaar te zijn bij een hartstilstand. 

Meer informatie hierover is te vinden op de website www.hartvoorgoor.eu. Aanmelden kan per mail via hartvoorgoor@gmail.com

Voor meer informatie kun je ook bellen: 06-53228955.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Zorg

Laatste Nieuws