zaterdag, 25 maart 2023
spot_img
HomeSportMaarten heeft maar één doel: wereldkampioen worden

Maarten heeft maar één doel: wereldkampioen worden

Goor – Maarten ter Hofte, rolstoeltennisser, is misschien (nog) niet bekend bij iedereen, maar noteer deze naam maar vast. Zijn vastberadenheid en ambities in het rolstoel-tennis steekt hij niet onder stoelen of banken. Maarten wil wereldkampioen worden, naar Wimbledon en naar de Paralympische Spelen 2024 in Parijs en daar heeft hij echt alles voor over.

Dit bijna 18-jarige Goorse sporttalent werd op 3 oktober 2003 geboren met Spina Bifida. Bij deze aandoening geeft het ruggenmerg de signalen vanuit de hersenen niet goed door en kun je je voeten, benen en heupen niet of minder goed bewegen. Door de verminderde spierkracht in de benen zijn velen genoodzaakt een rolstoel te gebruiken. Ooit was Maarten  een veelbelovende keeper bij voetbalvereniging Hector, maar zijn benen lieten hem in de steek. Maar Maarten is een sporter pur sang en probeerde te bedenken wat bij hem zou passen, nu hij als rolstoelsporter door moest gaan. Uiteindelijk koos hij voor tennis en zijn talent bleef niet onopgemerkt. 14 jaar was hij toen hij zijn eerste spelletjes op gravel speelde en in 2017 maakte hij deel uit van het Nationale Talenten Selectie. Een jaar later won hij gelijk zijn 1e internationale tennistoernooi. Daarna won hij nog vele nationale en internationale toernooien. Hij werd drie keer Nederlands kampioen en tweede op de wereldkampioenschappen. Maarten heeft de smaak te pakken! 

Maarten wil naar de top

Maarten heeft veel handigheid, souplesse, inzicht en een hele lading passie en ambitie waardoor hij vrijwel alle sporten moeiteloos oppakt. Al deze dingen hebben hem al ver gebracht maar Maarten wil meer. Maarten wil naar de top. Van alle 600 mannelijke rolstoeltennissers in de wereld, junioren en senioren, staat hij momenteel op plaats 236 van de wereldranglijst. Op de Nederlandse ranglijst staat hij op plaats 1 bij de junioren en op plaats 8 bij de heren. Om deel te mogen nemen aan de Paralympische Spelen 2024 moet hij in de top 30 van de wereldranglijst staan. Hij heeft dus nog een klimmetje te gaan, maar Maarten is hoopvol want hij heeft nog drie jaar de tijd. 

‘Week van de toegankelijkheid’

De vele trainingen, toernooien, hotelovernachtingen, begeleiding, materialen en sportvoeding kosten echter handen vol geld. Maar als Maarten geen toernooien speelt kan hij geen punten verdienen om te stijgen op de wereldranglijst. Hij zit nog op school, het Johan Cruijff College in Enschede, waar hij de opleiding Sport & Coaching volgt. Voor zijn school gaat hij voor een keuzedeel ook nog de opleiding Padel tennisleraar volgen zodat hij straks -zodra de twee Padel banen gerealiseerd zijn bij de Goorse Tennis Club- misschien Padel trainingen kan geven om geld te verdienen voor zijn tenniscarrière. Ook zal Maarten in de herfstvakantie te zien zijn in Delden, waar de gemeente Hof van Twente de ‘Week van de toegankelijkheid’ wil organiseren. Je kunt dan onder andere in een rolstoel plaatsnemen en ervaren hoe het is om te tennissen vanuit een rolstoel, uiteraard met tips en tricks van deze wereldkampioen in spe. 

Word sponsor of supporter

Wil jij dit talent uit onze eigen Hof van Twente steunen om zijn weg naar de top te bereiken? Dat kan door sponsor of supporter te worden van Stichting Wheelchairtennis Maarten ter Hofte. Kijk op de website www.maartenterhofte.nl of volg hem op Facebook. Heb je vragen aan Maarten of wil je een keer een clinic volgen, dan kun je mailen naar info@maartenterhofte.nl of bel 0641466155. Volg ook vooral de berichtgeving in het Hofweekblad want de redactie volgt hem op de voet. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Sport

Laatste Nieuws