woensdag, 5 oktober 2022
spot_img
HomeSportMaarten ter Hofte in dubbelfinale NK Amstelveen

Maarten ter Hofte in dubbelfinale NK Amstelveen

Goor – Rolstoeltennisser Maarten ter Hofte (18) heeft tijdens het NK Rolstoeltennis in Amstelveen van 13 tot en met 19 december 2021 in het dubbelspel samen met Robin Groenewoud de finale gehaald. In de slotronde verloren ze helaas van Maikel Scheffers en Tom Egberink met 1-6 en 3-6. In het enkelspel moest hij in de eerste ronde zijn meerdere erkennen in zijn dubbelspelmaatje Robin, die won met 6-2 en 6-3. 

Aanmoedigingsprijs

Tijdens de prijsuitreiking in Amstelveen kreeg Maarten ter Hofte de Aanmoedigingsprijs Rolstoeltennis uitgereikt uit handen van de KNLTB. Reden daarvoor was omdat Maarten het afgelopen jaar een hele goede en mooie ontwikkeling heeft doorgemaakt, zoals te lezen is op de website van de KNLTB. In zijn nog maar korte carrière heeft Maarten meerdere keren laten zien de beste te zijn op de nationale -en internationale jeugdtoernooien, met als beloning een mooie 3e plaats op de ITF jeugdranking. Omdat Maarten in 2021 de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt, zal hij niet langer uitkomen bij de junioren. 

Paralympische Spelen 2024 Parijs

Bij de rolstoeltennissende mannen staat hij nu op de 155e plaats van de wereld op de ITF singleranglijst. Voor deelname aan de Paralympische Spelen 2024, zijn ultieme droom, moet Maarten in de top 30 zien te komen. Daarvoor moet hij zoveel mogelijk toernooien spelen en punten pakken. Ondertussen heeft hij in 2021 flink wat sponsorgeld en -hulp binnengehaald, waaronder kledingsponsor Reece (Deventertrade), Sportpromotion, Atelier Annemarie, maar ook Vivochem uit Almelo en een groot aantal vrienden die hem jaarlijks met € 30 sponsoren. Ook zijn er mensen die geld doneren maar niet met naam genoemd willen worden. Vlak voor de kerst kreeg hij van een stel uit Hengelo, dat anoniem wenst te blijven, een eenmalig bedrag van € 500. Hun enig kind overleed in 2014 en was ook een zeer gedreven (amateur)tennisser. Mede om die reden dragen zij Maarten een warm hart toe en willen ze hem graag steunen op zijn weg naar de top. 

Droom verwezenlijken

Maarten is heel erg blij met alle hulp en financiële bijdragen en kan daardoor weer een wedstrijdplanning maken: “Ik wens via deze weg iedereen een heel gelukkig en gezond 2022 maar wil ook iedereen heel erg bedanken voor hun bijdrage in welke vorm dan ook. Het was voor mij een prachtig en leerzaam jaar en ik heb heel veel zin in 2022.” Wilt u ook helpen de droom van dit Hoftalent te verwezenlijken? “Maarten gaat binnenkort op voor zijn rijbewijs, dus een autosponsor zou leuk zijn. Hoeft niet de hele auto te zijn, maar een bijdrage zou al super zijn”, aldus een bestuurslid van Stichting Wheelchairtennis Maarten ter Hofte. “We kunnen dan ook alle sponsoren op de auto vermelden!” Meer weten? Kijk op www.maartenterhofte.nl.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Sport

Laatste Nieuws