maandag, 30 januari 2023
spot_img
HomeSportMaarten ter Hofte stijgt naar plaats 156 wereldwijd

Maarten ter Hofte stijgt naar plaats 156 wereldwijd

Goor – Nederlands Kampioen Rolstoeltennis Maarten ter Hofte uit Goor is weer op Nederlandse bodem. In november was hij 10 dagen in Turkije, Antalya, om twee internationale future toernooien te spelen, die vlak achter elkaar plaatsvonden. 

In het eerste toernooi had Maarten bij de junioren een walk-over. De kwartfinale won hij van een Turkse jongen en de halve finale verloor hij helaas tegen de eerste geplaatste speler na een spannende 3-setter. Bij de eerste ronde bij de mannen verloor Maarten van de derde geplaatste speler. Bij de mannen dubbel won hij samen met Robin Groenewoud de eerste ronde maar ging in de tweede ronde ten onder tegen de eerste geplaatsten. Ondanks de zware loting toch een hele knappe prestatie van de beide heren. 

In het tweede toernooi haalde Maarten de finale door eerst van een Turks meisje te winnen. De halve finale won hij van Lizzy de Greef. De finale kon niet gespeeld worden omdat hevige regenbuien de tennisbanen volledig blank zetten. Tot slot speelde hij nog wel de mannen enkel waar hij strandde in de kwart finale tegen de als zevende geplaatste tegenstander. Ook in de dubbel kwam hij helaas niet verder dan de eerste ronde. Toch kijkt Maarten terug op een mooie en vooral ook leerzame periode in Turkije. De in Nederland ongeslagen nummer 1 staat nu op de 156e plaats op de wereldranglijst. Een stijging van maar liefst 44 plaatsen! Voor de Paralympische Spelen in Parijs in 2024 moet hij in de top 30 zien te komen. Bij de junioren staat Maarten nu 3e op de wereldranglijst, maar hij is nu 18 en dus vananf 1 januari 2022 geen junior meer!

Afsluiter NK rolstoeltennis Amstelveen

Het laatste toernooi van 2021 speelt Maarten op eigen bodem, het TennisDirect NK rolstoeltennis in Amstelveen van maandag 13 tot en met zondag 19 december. Toeschouwers worden in verband met corona niet toegelaten, maar vanaf dinsdag 14 december is er een livestream via toptennis.tennis.nl en op zondag 19 december zendt Ziggo Sport de finales uit. 

Meer weten over deze topper uit Hof van Twente? Kijk op www.maartenterhofte.nl

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Sport

Laatste Nieuws