dinsdag, 28 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsGoorMaarten ter Hofte voor twee toernooien naar Engeland

Maarten ter Hofte voor twee toernooien naar Engeland

Goor – Volgens de laatste informatie op de website van de Internationale Tennis Federatie (ITF) staat de Goorse rolstoeltennisser Maarten ter Hofte nu op de 70e positie van de wereldranglijst bij de mannen enkelspel. Een mooie klim want eind 2021 stond hij nog op plaats 155. In de heren dubbel staat hij nog iets hoger: plaats 56. Ter vergelijk, eind 2021 stond hij in de dubbel op de 241e positie. Zijn doel voor 2022 was om in de singles in de top 100 te komen, wat met glans is gelukt.

Voor wat betreft zijn tenniscapaciteiten heeft Maarten afgelopen jaar grote sprongen gemaakt, hetgeen ook bij de trainers van de KNLTB niet onopgemerkt is gebleven. Toch is het bestuur van de Stichting Wheelchairtennis Maarten ter Hofte enigszins somber gestemd. Om te klimmen op de wereldranglijst moet hij minimaal 10 toernooien per jaar spelen. Ook is hij aan het testen welke sportrolstoel het beste bij hem past om zijn tennisprestaties naar een nog hoger plan te tillen. Helaas gaan hierbij de kosten voor de baat uit. De nieuwe rolstoel en de toernooien kosten heel veel geld en daarvoor heeft hij nog meer sponsoren nodig. Grote sponsoren. “Eigenlijk ziet het er niet al te rooskleurig uit voor Maarten wat betreft de financiële kant. Zijn schoolactiviteiten gaan wel gewoon door, mogelijk dat hij eind 2023 zijn diploma kan halen”, aldus een bestuurslid van Maartens stichting. “Het is jammer dat de (media)aandacht voor rolstoeltennis erg verschilt met het valide tennis, om over het prijzengeld bij toernooien nog maar te zwijgen.” Raar eigenlijk, in een tijd dat alles en iedereen voor gelijk moet doorgaan.

Vijf toernooien

De eerste vijf toernooien voor 2023 staan alweer op de planning: Maarten speelt van 17 tot en met 26 februari twee toernooien in Bolton in Engeland en in april drie toernooien in Antalya in Turkije. Volg zijn resultaten ook in het Hofweekblad. Wilt u Maarten steunen en voorkomen dat dit talent verloren gaat door een tekort aan financiële middelen? Op zijn website www.maartenterhofte.nl kunt u zien welke sponsorpakketten er zijn en hoe u kunt helpen! De stichting is u bij voorbaat zeer dankbaar.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle