dinsdag, 29 november 2022
spot_img
HomeNieuwsMaatwerk bij project Anders Inburgeren

Maatwerk bij project Anders Inburgeren

Enschede – Tijdens het project Anders Inburgeren konden door onverhoopte omstandigheden twee deelnemers niet deelnemen. Maatwerk en improvisatie werd vereist.

Tijdens de projecten van Scoren in de wijk dient ook FC Twente zich te conformeren aan de op dat moment geldende maatregelen vanuit de Rijksoverheid. Zo ook tijdens het project Anders Inburgeren te Oldenzaal.

Vanwege de geldende verplichting van het met een QR-code kunnen aantonen te beschikken over danwel een negatieve PCR-test danwel een vaccinatiebewijs, werd de groep deelnemers onverhoopt verdeeld. Twee van de deelnemers konden, ondanks te voldoen aan de geldende regelgeving, niet de beschikking krijgen over een QR-code door andere onderliggende omstandigheden.  

Om ook deze deelnemers een programma aan te kunnen bieden dat aansluit bij het project zijn er voor hen verschillende buitenactiviteiten georganiseerd, terwijl de rest van de groep binnen aan het sporten was. Zo hebben deze deelnemers een wandeling gemaakt in de omgeving van het Lutterzand en hebben zij hierna een bezoek gebracht aan de boerderijwinkel Melk en Honing van de Raw Milk Company waar kefir gemaakt wordt. Een mooie ervaring.

Inmiddels zijn de problemen met de QR-code verholpen en kunnen de deelnemers weer aansluiten bij de groepsactiviteiten. Een mooi staaltje maatwerk en improvisatie is er geboden om ook deze deelnemers toentertijd te voorzien van mooie activiteiten.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle