dinsdag, 4 oktober 2022
spot_img
HomeZorgManon Fontijn: een homeopaat met passie en een missie

Manon Fontijn: een homeopaat met passie en een missie

Delden – Ruim zes jaar geleden gooide Manon Fontijn, P&O
adviseur bij SWB Groep haar professionele roer om en volgde haar gevoel. Op de vraag: ‘Wat wil ik nou eigenlijk?’ voelde ze van binnenuit een heel duidelijk antwoord op die vraag: homeopaat worden! En dat deed ze. 

Manon (42) studeerde af in februari 2020, net voor de eerste coronagolf. Ze volgde de zes jaar durende opleiding tot klassiek homeopaat aan de Academie voor Klassieke Homeo-pathie (AVKH). Sinds maart vorig jaar heeft ze haar eigen praktijk op de tweede verdieping van het Parochiehuis in Delden en heeft al een aardige klantenkring opgebouwd. Ondertussen heeft ze overigens ook nog steeds haar baan bij SWB Groep. Dat werk doet ze met veel liefde, alleen de drang om een ander pad in te slaan, was groot. Manon: “Toen ik eenmaal gestart was met de opleiding, wist ik meteen dat dit de goede keuze was, al was het soms best aanpoten met een parttimebaan en een gezin met jonge kinderen. Maar zij steunden me volledig en toonden alle begrip. Dat was fijn.” 

De best mogelijke combinatie van zorg voor elke patiënt

De interesse voor homeopathie werd gewekt toen Manon jaren geleden de cursus ‘EHBO en homeopathie’ volgde. “Symptoombestrijding is genezing aan de voorkant. Mijn interesse gaat juist heel erg naar de oorzaak. Bijvoorbeeld met hoofdpijn. Er zijn zoveel verschillende soorten oorzaken voor hoofdpijn te noemen. Door de patiënt helemaal uit te vragen, kan ik een individueel behandelplan opstellen en het juiste middel aanraden. Ik haal er enorm veel voldoening uit als daardoor dan ook de klachten bij de patiënt verminderen of liever nog: verdwijnen.” Manon werkt vanuit een door haar vastgestelde missie: Bijdragen aan een positieve ontwikkeling van het welzijn en de gezondheid van patiënten. Daarnaast pleit ze voor een actieve samenwerking met verschillende disciplines binnen de zorg, zowel regulier als alternatief. Met elkaar het belang van de patiënt helder voor ogen hebben, elkaar aanvullen en op het juiste moment doorverwijzen, acht Manon van cruciaal belang. “Vaak kun je doorverwijzen naar bijvoorbeeld een fysiotherapeut of een osteopaat. Of andersom dat zij hun patiënten naar mij doorverwijzen. Je kunt een bestaande behandeling aanvullen of ondersteunen. Maar ik vind het ook fijn om met collega’s te sparren. Zo sta je samen sterk en maak je je hard voor de best mogelijke combinatie van zorg voor elke patiënt.” 

Homeopathie voor wie?

Manon licht toe: “In mijn visie is homeopathie een prachtige manier van behandelen; het kan worden toegepast bij zowel fysieke als emotionele klachten, in een acuut of meer chronisch stadium ongeacht leeftijd. Of preventief, om je weerstand en immuniteit te vergroten. Homeopathie is heel breed toepasbaar, van burn-out tot opvliegers, van oorontsteking tot sportblessures.” De homeopathiepraktijk van Manon Fontijn is gevestigd in Stadscentrum het Parochiehuis in Delden en heeft flexibele openingstijden. 

Op de website www.manonfontijn.nl vind je haar tarieven en informatie over gehele of gedeeltelijke vergoeding via de zorgverzekering. Voor meer informatie of het maken van een afspraak, kun je contact opnemen met Manon via 06-246 56 759 (ook WhatsApp) of stuur een e-mail naar praktijk@manonfontijn.nl

http://manonfontijn.nl

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Zorg

Laatste Nieuws