vrijdag, 3 februari 2023
spot_img
HomeLifestyleManuel biedt vrijdag muzikaal alternatief voor WK

Manuel biedt vrijdag muzikaal alternatief voor WK

Delden – Eigenlijk is er niets wat hij liever doet dan muziek maken. Bij voorkeur met gelijkgestemde vrienden. En dus staat André Manuel vrijdagavond samen met Rocco Ostermann op de planken van Stadscentrum het Parochiehuis. In hun theaterconcert NETASOF zetten de heren de muziekgeschiedenis naar hun hand, met de mooiste versie van klassiekers en hun sterkste eigen werk. Uiteraard niet zonder goede verhalen en een gezonde dosis humor.

André Manuel en Rocco Ostermann zijn graag geziene gasten op Oerol en andere festivals, waar ze geregeld de aanwezigen verrassen met hun no-nonsense muzikaliteit. Want vooral de rest van het land kent Manuel voornamelijk als cabaretier, terwijl we hier in het Oosten beter weten. De band Fratsen heeft hier cultstatus.   

In Delden treedt Manuel echter niet met zijn drie Fratsen-makkers, maar met Rocco Ostermann aan. Geen toeval, want ook Ostermann is zo een nuchtere alleskunner; hij is minstens zanger, multiinstrumentalist, componist, auteur en verhalenverteller. En Achterhoeker. Samen zijn de heren de Asterix en Obelix van de Nederlandse popmuziek. De Dunne en de Iets Minder Dunne. De Starsky en Hutch van de Betere Gitaar-muziek. 

Met NETASOF brengt de Diepenheim-Dinxperlo-alliantie op vrijdag 2 december vanaf 20:00 uur een avondvullend theaterconcert vol rauwe parels. 

Kaarten zijn voor € 15,- beschikbaar op www.theaterdelden.nl. 

Andries Tunru combineert strakke show met improvisatie

Foto: Super Formosa Photography

De prijs voor het grappigste sinterklaascadeau gaat dit jaar naar een kaartje voor Andries Tunru. De boy-wonder van het vaderlandse cabaret staat op 14 december in het Deldense Stadscentrum het Parochiehuis met een reprise van zijn tweede avondvullende show In Theorie, dat ook in de praktijk alle verwachtingen inlost.

Andries Tunru bouwde na de winst van onder andere de Persoonlijkheidsprijs van Cameretten geduldig aan zijn carrière; als onderdeel van het improvisatieduo Beperkt Houdbaar en uiteraard ook solo. Al over zijn eerste show was de pers lyrisch: “Charisma, scherpte en goeie improvisatie…Tunru staat op het podium als een ervaren rot.” “Hij heeft de brutaliteit van Youp van ‘t Hek, de epische kracht van Freek de Jonge en de innemendheid van Herman Finkers.”

In In Theorie haalt Tunru zijn psychologiediploma onder het stof vandaan. Met zichzelf als welwillend onderzoeksobject neemt hij het mens-zijn stevig onder de loep. Met slimme grappen, een aanstekelijke energie en vlijmscherpe improvisaties ontleedt hij opgewekt zijn -en daarmee onze- binnenwereld. Want waarom is half-vijf-in-de-kroeg-Andries zo anders dan Kerst-bij-de-schoonouders-Andries? Is het wel zo onlogisch om racistisch te zijn? En wat doet het mentaal met je als je, om maar wat te noemen, de finale van De Slimste Mens verliest van Snollebollekes?

Op 14 december krijgt u snelle improvisatie, scherpe stand-up, vette verhalen en prachtige liedjes voor de prijs van één. De NRC ging u al voor en zag “Een zeer geslaagde voorstelling. Tunru is een ras-entertainer.” 

Kaartjes zijn voor € 16,- verkrijgbaar op www.theaterdelden.nl.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws