woensdag, 7 december 2022
spot_img
HomeNieuwsGoorMarietje en Gerhard ten Berge - Banis 60 jaar getrouwd

Marietje en Gerhard ten Berge – Banis 60 jaar getrouwd

Goor – Een mooie ballonnenboog prijkt voor het huis, opgezet door de kinderen en kleinkinderen en de buurt. Je hoeft niet lang te zoeken waar Marietje en Gerhard wonen in de Posthuisstraat. 30 juni 1961 gaven Marietje (81) en Gerhard (87) elkaar het ja-woord in Enter na een periode van drie-en-een-half jaar verkering. Op 3 augustus 1961 volgde de huwelijkse plechtigheid in de kerk in Goor. “Voor ons is dat de echte feestdatum”, vertelt Gerhard, “en dan gaan we het ook vieren bij de Gebrande Waateren in Hengevelde.” Tot die datum woonden ze ook nog niet samen. 

Van bruiloft komt bruiloft

Gerhards oog viel op Marietje tijdens een bruiloft van een neef van Marietje en een buurmeisje van Gerhard. Een vriend van de toen vrijgezelle Gerhard zei: “Noh, zit d‘r nog wat bie?”, waarop Gerhard naar Marietje wees en zei “Jazeker, doar steet ze.” De eerste zondag na de bewuste bruiloft, ging Gerhard al op bezoek bij de ouders van Marietje. Liefde op het eerste gezicht, bevestigt Gerhard. Marietje had ietsje langer nodig maar al gauw bleek hun liefde wederzijds. Na drie-en-een-half jaar trouwde het stel in Enter, waar Gerhard vandaan komt. “Van bruiloft komt bruiloft, zeggen ze weleens en dat was bij ons ook zo”, lacht Gerhard. Marietje is geboren op een boerderij in Kerspel Goor. Haar moeder vond Gerhard een beste vent, maar ze vond haar dochter nog zo jong. Daarop zei Gerhard: “Als ze maar gewoon bij me blijft, wordt ze vanzelf wel oud.” Nadat ze getrouwd waren voor de kerk, betrok het stel een huis in Goor aan de Spoorstraat, toen naar de Lindenlaan en nu wonen ze alweer 26 jaar aan de Posthuisstraat. Ze kregen vijf kinderen, twee dochters en drie zonen, en er zijn ook al vijf kleinkinderen en zelfs een achterkleinkind van 1 jaar. “En die kan al lopen!” roept Gerhard trots. 

Op de lijndienstbus bij de Oad

Terwijl Marietje een dagtaak had aan het opvoeden en zorgen voor vijf opgroeiende kinderen, had Gerhard een baan als vrachtwagenchauffeur en was daardoor veel weg en onregelmatig thuis. Dat vonden ze beiden niet prettig en Gerhard wilde ook graag een goede vader zijn. Via een vriend kon hij aan het werk op een lijndienstbus bij de Oad. Dat beviel hem erg goed en daar bleef hij dan ook tot aan zijn pensioen. 32 dienstjaren heeft hij er volgemaakt en dat deed hij altijd met erg veel plezier. Ook nu rijdt Gerhard nog graag auto en geen kleintje. “Af en toe stapt onze zoon bij hem in de auto, want dan wil Gerhard weten of hij nog wel goed rijdt. Dan zegt hij, je rijdt nog prima pap, je neemt alleen wel erg grote en ruime bochten”, vertelt Marietje. “Dat zal dan zeker komen omdat hij zolang op de bus heeft gezeten”, zegt burgemeester Ellen Nauta, die het stel namens de gemeente is komen feliciteren met hun diamanten jubileum, uiteraard vergezeld door een prachtig bloemstuk. Ook van de koning is een brief gekomen. Gerhard bekijkt de brief aandachtig: “Dat vind ik zo mooi, deze brief. Dat maak je toch nooit meer mee. Ik ben er heel erg trots op.” 

Zichtbaar gelukkig

Marietje en Gerhard hebben een goede gezondheid en mentaal mankeert er ook niets aan. Vooral Gerhard is behendig met de laptop, WhatsApp en internet. Ze houden elkaar scherp, zijn dankbaar en zichtbaar gelukkig met elkaar. “We hebben nooit ruzie in de familie en kunnen allemaal heel goed met elkaar”, zegt Marietje. Op naar het volgende jubileum!

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle