dinsdag, 7 februari 2023
spot_img
HomeCultuurMarkelo’s kerkkoor viert 90-jarig bestaan

Markelo’s kerkkoor viert 90-jarig bestaan

Markelo – De leden van het Markelo’s kerkkoor hadden 14 oktober 2021 iets te vieren.  Gebruikelijk was om elke vijf jaar een concert te geven. Echter door de coronamaatregelen konden ze wel af en toe bij elkaar komen, maar niet om te zingen. En bij een koor gaat het toch om twee dingen: gezelligheid en samen zingen.

Het koor begon in 1931 met 14 leden maar een jaar later waren het er al meer dan 40!    

“14 October 1931 is het jaar dat ons koor werd opgericht.

Als christelijke zangvereniging kreeg het kerkelijk leven in Markelo een nieuw gezicht.

Oprichter was ds. Schellenberg bij u allen bekend.

En de heer Plomp uit Laren werd de dirigent.”

Zo begint een dichterlijk verslag dat is opgesteld op de 50e verjaardag van het koor. Ook bij het 50-jarig jubileum in 1981 kwam het koor op de foto en het is imposant om te zien hoeveel leden het koor toen had. 

Gelukkig kunnen ze nu weer samen zingen en zijn ze sinds begin januari 2022 met een nieuwe dirigente, Marianne Weenink uit Barchem, weer gaan oefenen om alsnog het 90-jarig jubileum te vieren met een concert. Helaas had het koor nog maar 22 leden maar gelukkig kon ze zich versterken met vijf extra (tijdelijke?) leden waaronder twee mannen. 

Nu zijn de leden weer zo ver dat ze het aandurven een jubileumconcert te organiseren op 13 mei. Het 90½ jarig jubileum met als motto: ‘Een lach en een traan’.

Samen met het a capella koor Close Company uit Bathmen onder leiding van Jurrien Zaagman bieden ze u een zeer gevarieerd programma met een mix van geestelijke liederen en barber- en close harmony songs. 

De begeleiding van het Markelo’s kerkkoor is met Roel Praas achter de piano. Ira Wunnekink speelt op de hobo en zal samen met Roel Praas enkele stukken spelen. Uiteraard zingt Close Company zonder begeleiding.

Het concert is in de Martinuskerk in Markelo en begint om 19.30 uur. De kerk is vanaf 19.00 uur open en de toegang is vrij. Na afloop om ongeveer 21.00 uur bent u uitgenodigd voor een gezellig samenzijn waar u het koor kunt feliciteren maar ook kunt u daar afscheid nemen van het koor, want het koor heeft besloten om te stoppen omdat er na het concert te weinig leden over blijven.    

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws