zaterdag, 25 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsMasterplan Op Stoom van start

Masterplan Op Stoom van start

De volgende stap in de ontwikkeling van Op Stoom is gezet. Oud-Gorenaar en voormalig Rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving Berno Strootman gaat zich met zijn bureau inzetten voor het Masterplan Op Stoom. Dat doet hij samen met bureau De Zwarte Hond uit Rotterdam en de participatie-experts van SIR communicatie & participatie uit Enschede. Voor de ontwikkeling van het Masterplan worden de komende tijd inwoners en andere betrokkenen op verschillende manieren uitgenodigd.

Het Masterplan

Het Masterplan wordt een strategisch plan met ruimte voor organische ontwikkeling in de verschillende deelgebieden. Die deelgebieden worden de komende jaren stapsgewijs uitgevoerd. Wethouder Wim Meulenkamp is bijzonder enthousiast over de samenwerking: “Deze bureaus waren erg overtuigend en inspirerend in hun visie op het TSB-terrein. We gaan samen de volgende belangrijke stap zetten in de herontwikkeling van het terrein. We willen iets ontwikkelen dat past bij Goor en de omgeving. Daarbij wordt de Goorse bevolking gevraagd mee te denken over het terrein. Dat Berno zelf oorspronkelijk uit Goor komt, helpt uiteraard ook!”

Strootman en zijn team

Het samenwerkingsverband werd door middel van aanbesteding geselecteerd uit een zestal lokale, regionale en landelijke partijen. Strootman is blij dat hij zich kan inzetten voor de toekomst van Goor: “Ik vind het heel bijzonder dat ik als oud-Gorenaar samen met de huidige Gorenaren mag nadenken over de toekomst van dit prachtige gebied. Het TSB-terrein is groot en er kan veel. De gemeente is ambitieus, en wij ook. Goor krijgt er een heel bijzonder gebied bij, vlak bij het centrum. We starten zo snel mogelijk met het planproces.”

Strootman en De Zwarte Hond werken vaker samen. Jeroen de Willigen, creative director bij de Zwarte Hond vertelt waar hij naar uitkijkt bij Op Stoom: “Het is natuurlijk een hele mooie plek, die echt het verschil kan maken in de verdere ontwikkeling in Goor. Dat we samen met de stad de toekomst hier mogen vormgeven vinden we super spannend.” Ook Barbara Borghuis, partner bij SIR, ziet veel mogelijkheden om samen met inwoners, bedrijven en maatschappelijke instellingen een gedragen Masterplan te ontwerpen. SIR communicatie & participatie is geen onbekende in Hof van Twente en ook betrokken bij het participatieplatform Ikpraatmee. Hier geven inwoners regelmatig hun mening over uiteenlopende actuele zaken.

Samen maken we Op Stoom

Inmiddels hebben bijna 300 mensen de woonwens-enquête ingevuld en al die informatie wordt meegenomen bij de ontwikkeling van het Masterplan. Meulenkamp vervolgt: “Daar blijft het niet bij, want inwoners en andere betrokkenen worden op verschillende manieren en rondom verschillende thema’s ingeschakeld om Op Stoom vorm te geven. Zo, wordt Op Stoom een heerlijke plek om te wonen, werken en genieten.” Actuele informatie is te vinden op www.gooropstoom.nl.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle