woensdag, 8 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsMatthijs Draait Door: met zijn eigen Top 3 in E8 Radio

Matthijs Draait Door: met zijn eigen Top 3 in E8 Radio

Goor – Matthijs van Nieuwkerk (61) is vrijdag 1 juli gast in het programma E8 Radio op Hofstreek FM. Hij werd vooral bekend als presentator van De Wereld Draait Door. 

Net als de vorige gasten in de 104 afleveringen laat hij zijn eigen Top 3 in E8 Radio horen, met een persoonlijke toelichting. Matthijs blijkt een internationale smaak te hebben.

In de meeste programma’s, die Van Nieuwkerk presenteert, klinkt liefde voor (pop)muziek nadrukkelijk door. Dat geldt voor de zaterdagavondshow Matthijs Draait Door, voor Pop22 (met Ilse DeLange) en voor Chansons. Daarin belichten Rob Kemps (van De Snollebollekes) en hij het Franse levenslied en de makers ervan. Van Nieuwkerk heeft er nooit een geheim van gemaakt een groot fan van Charles Aznavour te zijn. In de eerste serie van Chansons stond hij huilend aan diens graf in het stadje Montfort-l’Amaury. Matthijs presenteert bovendien The Connection. Die zaterdagavondquiz trekt rond een miljoen kijkers per aflevering. Van Nieuwkerk woont sinds enige tijd in het Achterhoekse Almen. Hij heeft een relatie met Martha Riemsma, oud-hoofdredacteur van Tubantia. 

De uitzending met Matthijs wordt gepresenteerd door Theo Hakkert en Bert Janssen. Sjaak Hulshof is de vaste technicus. De andere presentatoren van E8 Radio zijn Bert van den Berg, Jaap Heerze en Gerrit Schinkel.

E8 Radio is elke vrijdag van 17.00 tot 19.00 uur te horen op Hofstreek FM: in de ether (107 en 107,6 FM), op de kabel en via hofstreek.nl. Het programma wordt zondags van 17.00 tot 19.00 uur herhaald en komt later op de site van Hofstreek Omroep. 

Verzoekplaten en tips zijn welkom via:
e8radio@gmail.com 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle