woensdag, 22 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsMedewerkers ROC van Twente doneren kerstpakketten aan woon-werk-leer-huis voor studenten en Voedselbank...

Medewerkers ROC van Twente doneren kerstpakketten aan woon-werk-leer-huis voor studenten en Voedselbank Midden Twente

Twente, 24 december 2021 – Het is een warme traditie en een vertrouwd beeld: medewerkers die met een feestelijk pakket onder de arm geklemd door het donker in de kou naar huis gaan en zich daar laten verrassen door de inhoud van het pakket. Toch hebben ook dit jaar veel medewerkers van ROC van Twente ervoor gekozen hun kerstpakket te doneren aan het goede doel, waardoor ook anderen een extraatje hebben.

42 ROC-studenten in woon-werk-leerhuis 

Een groot deel van de gedoneerde pakketten, zo’n 42 dozen met inhoud, vonden een mooie bestemming bij Kamer-Raad, een woon-werk-leer-huis voor jongeren die een opleiding volgen aan ROC van Twente en niet beschikken over een goede thuissituatie. Op dit moment maken 42 studerende jongeren gebruik van een woonvoorziening van Kamer-Raad in Almelo, Hengelo of in Enschede. Studenten kunnen bij Kamer-Raad terecht als ze gemotiveerd zijn een studie te volgen bij ROC van Twente, maar er redenen zijn waardoor thuis studeren onmogelijk is. Bij Kamer-Raad vinden de jongeren een veilig onderkomen en kunnen ze in alle rust studeren. Alle studenten hebben een persoonlijk begeleider van Humanitas Onder Dak, die hen begeleidt in het zelfstandig wonen, leren en werken. Bij ROC van Twente worden de jongeren begeleid door hun studieloopbaanbegeleider. Kamer-Raad maakt onderdeel uit van de Stichting Humanitas Onder Dak Twente (HOD). Humanitas werkt in dit project samen met tal van partners, waaronder Jarabee en de gemeentes Enschede, Hengelo en Almelo. 

Ook deel naar Voedselbank

Het andere deel wordt morgen overhandigd aan Voedselbank Midden Twente. Naast deze pakketten mocht de voedselbank ook nog eens een aantal kerststolletjes meenemen. Deze stolletjes wilde het onderwijsteam Installatietechniek deze week aan studenten aanbieden. Maar vanwege de nieuwe coronamaatregelen kon dat niet. In gezamenlijkheid hebben zij besloten de voedselbank hier blij mee te maken. Door deze schenkingen is er ook voor mensen die het financieel niet makkelijk hebben, een feestelijk extraatje voor de komende feestdagen.

ROC van Twente wenst iedereen fijne feestdagen en een goed 2022.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle