zaterdag, 25 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsMeer dan € 1000 voor Oekraïne

Meer dan € 1000 voor Oekraïne

Benefiet concert UPDATE 7, Eighty Eight en Roesalka daverend succes

Delden – Eetcafe de Burgemeester was de ‘Place to be’ afgelopen woensdag. Een uitverkochte zaal, louter enthousiaste mensen en prachtige muziek, iedereen genoot met volle teugen.

De leden van de band UPDATE 7 wilden niet doelloos toekijken hoe de humanitaire ramp zich voltrekt in Oekraïne en organiseerden daarom op 23 maart een benefietconcert bij Eetcafé de Burgemeester aan de Langestraat in Delden. UPDATE 7 verzorgde de avond met Eighty Eight licht en geluid en Eetcafé de Burgemeester.

De Oekraïense Zang- en Dansgroep Roesalka nam de bezoekers mee in een stukje Oekraïense cultuur door het uitvoeren van enkele traditionele dansen wat zeer enthousiast werd ontvangen. Ook de dansgroep zelf was overweldigd door het grote aantal aanwezigen. .

Opbrengst gaat naar Vereniging Hof van Twente-Kiev-Pechersk

De zaal bij de Burgemeester was uitverkocht, 150 kaarten van € 5,00 per stuk en een mooie opbrengst in de fooienpot was al genoeg om de € 1000 aan te tikken. Als de totale opbrengst bekend is zal deze worden overhandigd aan de Vereniging Hof van Twente-Kiev-Pechersk. Deze vereniging heeft al 30 jaar nauwe muzikale, culturele en maatschappelijke banden met zusterverenigingen in Kiev. Jaren hebben zij zich ingezet voor de kinderen van Tsjernobyl en de kinderafdeling van het ziekenhuis in Kiev. Momenteel zetten zij zich buitengewoon in voor het adequaat onderbrengen van vluchtelingen uit Kiev en Oekraïne binnen onze gemeente en het verlenen van hulp daarbij. De opbrengst gaat dus via de korts mogelijke weg en komt ook daadwerkelijk aan bij de mensen die het nu het hardst nodig hebben.

Doneren kan nog altijd

Kon u er niet bijzijn maar wilt u toch graag een donatie doen aan de Vereniging Hof van Twente-Kiev-Pechersk?

Financieel steunen kan via bankrekening NL 50 RABO 0156.2841.97 ten name van de Vereniging Hof van Twente – Kiev-Pechersk. De vereniging is een ANBI-instelling en bekend onder RSIN: 806252789. 

Mocht u willen reageren, heeft u vragen of ideeën hoe Oekraïne te helpen, stuur dan een e-mail naar secretaris@hofvantwente-kiev.nl

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle