zondag, 29 januari 2023
spot_img
HomeLifestyleMet ’t Iemenschoer in de breedte en de diepte

Met ’t Iemenschoer in de breedte en de diepte

Delden – Delden – Na 1 oktober begint het nieuwe cursusjaar 2022/2023 van Stichting ’t Iemenschoer in Delden. Naast het uitgebreide aanbod van taalcursussen is er ook een groep cursussen die gericht zijn op kennis en verdieping.

Nieuw is hier de cursus Praktisch filosoferen. In de les worden instrumenten aangereikt om met elkaar in gesprek te gaan. Er is helemaal geen filosofische voorkennis nodig. Want het gaat niet over filosofische inzichten op zich; het gaat om  associatief denken zonder zijn of haar eigen wijsheid te claimen. De cursus geeft een filosofisch kader voor ons streven naar wijsheid om in deze tijd  samen ervaringen te delen over onderwerpen die onze samenleving uitmaken. Het huidige leven met corona bijvoorbeeld werpt talloze vragen op en het delen hierover is een van de onderwerpen die de docente behandelt. Tweewekelijks wordt er in 10 lessen de basis voor filosofisch denken aangeboden

In de reeks geschiedenis die ’t Iemenschoer al vele jaren aanbiedt dit keer een actueel onderwerp: “De geschiedenis van Nederlands-Indië”. Er wordt gestart bij 500 jaar geleden gestart, bij de ontdekking van de landen in het verre oosten. In 10 lessen komen we uit in het heden. Dit historisch overzicht geeft de deelnemer een inzicht in de hedendaagse verhoudingen tussen Nederland en Indonesië. Hierbij worden verschillende markante momenten uit onze relatie benoemd. 

In het voorjaar 2023 wordt de reeks voortgezet met de herziene canon van Overijssel. We behandelen de geschiedenis van Overijssel en bijzonder die van Twente. In de interactie met de docent kan nader op verschillende historische ontwikkelingen worden ingegaan. In een reeks van 10 lessen komt de historie van onze regio tot leven.

U ziet hier een selectie van het brede aanbod van cursussen in het komende winterseizoen van ’t Iemenschoer. Het volledige cursusaanbod die Stichting ’t Iemenschoer aanbiedt in het komende cursusseizoen. is te vinden op onze website: www.t-iemenschoer.nl of op Facebook: facebook.com/iemenschoer

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws