dinsdag, 7 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsGoorMoestuin zoekt huurder

Moestuin zoekt huurder

Je eigen groente verbouwen in de Reggetuin? 

Zelf je eigen bloemkool, sla, peultjes en wortels telen of samen een verkooppunt inrichten? Wat is er nu leuker om je eigen groente te verbouwen? Een praatje te maken en moestuinkennis delen met elkaar. Je eigen moestuin huren in de nieuwe Reggetuin?

Bij de Stadslandbouw in Goor krijgen ze steeds vaker de vraag of ze ook moestuinen verhuren en grond willen delen. Natuurlijk willen ze de tuinen delen met particuliere huurders. Ze delen ook graag hun deskundigheid. Je maakt kennis met nog meer ervaren moestuinders en tuinvrijwilligers, waarvan je veel kunt leren. 

In de Reggetuin in Goor komen dit seizoen een aantal nieuwe moestuinen vrij voor nieuwe huurders. Tot 30 maart is het mogelijk om je eigen moestuin te huren in de Reggetuin. De minimale oppervlakte is 50 m2 en de maximale oppervlakte is 200 m2. Voor slechts € 6,50 per jaar huur je een moestuin van 50 m2, voor de grootste moestuinen van 200 m2 ben je € 26,00 per jaar kwijt en heel wat groen(te)ervaringen rijker. Uitwisselen van plantjes die je zelf hebt opgekweekt, verse groente op je bord, maar vooral lekker buiten bezig zijn. 

In de Reggetuin (achter het Avia tankstation) aan de Kerkstraat 123D in Goor zijn drie waterpunten aangelegd waar iedere huurder gebruik van kan maken. In 2022 komen daar extra faciliteiten bij. 

Je mag natuurlijk je eigen moestuin personaliseren, een hekje erom heen of er moestuinbakken in plaatsen. De te huren moestuinen zijn gelegen in de ecologische zone aan de Boven Regge, met een prachtig uitzicht op de Meene en de watertoren. Plekjes met veel zon en ruimte.

Wil je je tuin vooraf geploegd hebben, dan regelt de Stadslandbouw dat er voor je geploegd wordt in de Reggetuin. Dit ploegen reken je zelf af met degene die je tuin omploegt. 

Heb je interesse? Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Inschrijven is mogelijk tot 30 maart. 

Mail naar info@stadslandbouwhofvantwente.nl of bel (stuur een WhatsApp) naar Ina van de Riet (Stadsboerin) 06 10486555 als je belangstelling hebt om binnenkort je eigen moestuin in de Reggetuin te beginnen. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle