zaterdag, 1 april 2023
spot_img
HomeCultuurMuseum No Hero is weer open

Museum No Hero is weer open

Delden – Voor de lezers van het Hofweekblad is Museum No Hero zeker geen onbekende. Het museum is gehuisvest in een historisch pand in Delden, waarvan de oudste delen dateren uit het jaar 1726. Het interieur is in de jaren 2015 tot 2018 door onder andere Jan des Bouvrie geschikt gemaakt voor het exposeren van kunst. Het museum No Hero herbergt wisselende tentoonstellingen die een beeld geven van vijf eeuwen kunst uit vijf werelddelen. Tot eind augustus zijn er onder andere werken te zien uit de nalatenschap van de Engelse popartiest George Michael.

Een bezoek is zeker aan te bevelen. Bij het museum bevindt zich namelijk aan de zuidzijde een prachtige in Franse stijl aangelegde beeldentuin met een groot terras. Hier is het heerlijk toeven onder het genot van een hapje en een drankje uit het museumcafé ‘Kunst aan tafel’.

Door de tuin loopt een wandelroute rond een tweetal vijvers. Liefhebbers kunnen hier genieten van een diversiteit aan planten. De oplettende bezoeker zal opmerken dat in het ontwerp van de eerste vijver vormelementen terugkeren van de ornamenten die zich in de gang van het museum aan het plafond bevinden.

Vooraan is de tuin perfect strak, achteraan lijkt het op wildgroei. Maar dat is het zeker niet. Het weerspiegelt de antroposofie van Rudolf Steiner namelijk ‘De Vrije School’ Mensen ontwikkelen zich als een organische vorm, zonder belemmeringen. En dat zie je terug in deze ‘vrije’ plantengroei. 

Openingstijden: woensdag tot en met zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Natuurlijk houdt het museum zich aan de actuele coronamaatregelen.

Kijk ook op www.museumnohero.nl.       

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws