dinsdag, 29 november 2022
spot_img
HomeNieuwsMuseumboerderij Wendezoele in finale van landelijke Erfgoedvrijwilligersprijs 2022: Stem nu!!

Museumboerderij Wendezoele in finale van landelijke Erfgoedvrijwilligersprijs 2022: Stem nu!!

Het Twentse museum Museumboerderij Wendezoele staat in de finale van de landelijke Erfgoedvrijwilligersprijs 2022. Het vrijwilligersteam van de Wendezoele is genomineerd voor deze landelijke prijs, die voor de derde keer wordt uitgereikt. De uitreiking vindt plaats op donderdag 1 december in Diligentia te Den Haag. Stemmen is vanaf nu mogelijk.

Stem nu

Het is vanaf nu t/m 25 november mogelijk om te stemmen via www.wendezoele.nl of via www.erfgoedvrijwilligersprijs.nl. De Erfgoedvrijwilligersprijs is een initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om alle vrijwilligers in deze sector te bedanken voor al hun goede, nuttige en mooie werk. Vrijwilligers maken het mogelijk om al het culturele erfgoed dat ons land rijk is voor het grote publiek toegankelijk te maken. Stichting Nederland Monumentenland is de organisator van de prijs.

Op donderdag 1 december 2022 zal de uitreiking van de Erfgoedvrijwilligersprijs plaatsvinden in Diligentia te Den Haag. 

Over Museumboerderij Wendezoele

Museumboerderij Wendezoele is gevestigd op het prachtige Twickel-erf Erve Brinkcate in Ambt Delden. Het geeft bezoekers een beeld over de landbouw en veeteelt in Twente tussen 1900 en 1960. Naast de traditionele gebouwen en het erf met daarbij wisselende exposities, is er een kleine veestapel, een kruiden- en groentetuin maar ook gras- en akkerland. Hierop groeien gewassen die in de genoemde periode werden verbouwd. De exposities laten zien hoe het leven was op school, in de winkel en thuis op de boerderij. Daarbij verbinden de verhalen van de vrijwilligers vroeger met nu. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle