maandag, 6 februari 2023
spot_img
HomeZorgNa 76 jaar alsnog een diploma!

Na 76 jaar alsnog een diploma!

Goor – Annie Holthuis uit Denekamp is 91 jaar en woont in verpleeghuis Huize Herfstzon in Goor. In de oorlog kon ze geen ULO-eindexamen doen. Later mochten alle leerlingen van haar lichting tóch een diploma ophalen in Den Haag. Maar de jonge Annie kon destijds de IJssel niet over: de brug lag eruit. 

Vaak terugdenken

Toen vorig jaar de eindexamenleerlingen evenmin examen konden doen door de coronamaatregelen, moest mevrouw Holthuis hieraan vaak terugdenken. Met een gevoel van spijt: ze had nog altijd geen diploma. 

Persoonlijke brief van minister

Haar dochter Karin stelde alles in het werk om dit fel begeerde document alsnog te bemachtigen voor haar moeder. Via Ank Bijleveld wist ze rechtstreeks in contact te komen met de minister van Onderwijs, Arie Slob. Hij schreef een prachtige persoonlijke brief waarin hij uitgebreid zijn bewondering uitspreekt. Deze ingelijste brief is vrijdagochtend feestelijk aangeboden aan een glunderende mevrouw Holthuis. “Als ik straks boven kom, ben ik toch maar mooi gediplomeerd”, stelt ze vol trots vast.

Lees ook het uitgebreide verslag met video in de Tubantia online van 19 november: https://www.tubantia.nl/hof-van-twente/eindelijk-na-76-jaar-een-ulo-diploma-voor-annie-als-ik-straks-boven-kom-ben-ik-toch-maar-mooi-gediplomeerd~aeb00f0f/

Wilt u op de hoogte blijven van alle nieuwtjes binnen Huize Herfstzon in Goor? Kijk dan regelmatig op www.herfstzongoor.nl of volg het op Facebook.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Zorg

Laatste Nieuws