dinsdag, 29 november 2022
spot_img
HomeLifestyleNajaarsstoomdagen bij Museum Buurtspoorweg 

Najaarsstoomdagen bij Museum Buurtspoorweg 

zaterdag 15 en zondag 16 oktober 

Haaksbergen – Alle rijvaardige stoomlocomotieven van Museum Buurtspoorweg komen in het weekend van 15 en 16 oktober in actie tijdens de jaarlijkse Najaarsstoomdagen. Een groots evenement, waarbij er naast extra veel treinritten ook verschillende stoommachines werkend te bewonderen zijn. Zo kunnen kinderen een ritje maken over het emplacement van station Haaksbergen in een miniatuur stoomtrein, zullen diverse leden van de Stoomgroep Holland hun miniatuur modellen tentoon stellen en zijn in de museumloods op station heel veel modelbanen in verschillende formaten te bewonderen. Kortom, een evenement voor jong en oud. 

Zaterdag 15 oktober

Deze dag is het museum geopend vanaf 12:00 uur en vertrekken de stoomtreinen om 13:00 uur, 15:00 uur én 19:00 uur vanaf station Haaksbergen. Daarnaast komt ook de WISMAR Railbus in actie, om 16:00 en om 19:30 uur. Let op; in de WISMAR is beperkt plek en vol = vol. Er worden zaterdag 15 oktober twee avondritten gemaakt, waarbij de modelbanen die te bewonderen zijn in de museumloods op station Boekelo ook extra uitverlicht zullen zijn. 

Naast de treinritten kun je overdag op station Haaksbergen diverse stoommachines in actie bewonderen. Zo rijden er miniatuur stoomtreintjes over het emplacement en laat Bennie Gerwers zien hoe men vroeger met behulp van de stoommachine klompen maakte.

Zondag 16 oktober

Deze dag is station Haaksbergen al vanaf 9.00 uur geopend en vertrekt de eerste passagierstrein om 09:45 uur. We maken de zondag maar liefst 8 stoomtreinritten, waarbij je zowel op kunt stappen vanaf station Haaksbergen als station Boekelo. We werken niet meer met een tijdslot, je boekt dus een ticket voor de hele dag. Daarbij mag je zoveel stoomtreinritten maken als je wilt. 

Ook deze dag is er van alles te zien en te beleven op de stations. Stoommachines, modelbanen, kinderactiviteiten én je kunt zomaar een reiziger uit het verleden tegenkomen. De Tijdreizigers zullen deze dag namelijk ook weer hun opwachting maken in ons museum. Krijg je tussendoor trek? Dan kun je in de museumrestauratie terecht bij het speciale hamburger-team van Museum Buurtspoorweg. 

Oude Voertuigendag

Zondag 16 oktober staat heel Boekelo in het teken van Oude Voertuigendag. Het centrum staat dan weer bomvol met de mooiste historische voertuigen. Combineer een ritje met de trein dus vooral met een bezoek aan dit bijzondere evenement. Vanaf het perron van station Boekelo loop je zo het centrum in en sta je binnen de kortste keren tussen de oude motoren, brommers, auto’s en traktoren. 

Meer informatie

Alle informatie over onze Najaarsstoomdagen en tickets voor dit evenement zijn te vinden op onze website www.museumbuurtspoorweg.nl/najaarsstoomdagen. Hier vind je naast een overzicht van alle activiteiten ook de dienstregelingen van beide dagen. Wel goed om te weten is dat een ticket geldig is als dagkaart. Naast een bezoek aan ons museum inclusief alle activiteiten kun je met datzelfde kaartje dus zoveel (stoom)treinritten maken als je wilt. Parkeren doe je in Haaksbergen gratis. Rondom het museum is voldoende plek om op loopafstand de auto te parkeren. Kom ook bewonderen en beleven op zaterdag 15 en zondag 16 oktober tijdens de Najaarsstoomdagen. Welkom bij Museum Buurtspoorweg, een eersteklas dagje uit.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws