zaterdag, 1 april 2023
spot_img
HomeNatuurNationale Boomfeestdag in Delden

Nationale Boomfeestdag in Delden

Op de hoek van de Van Heeckerenweg en de Hooi-Esch in Delden waren de kinderen van groep 5 van IKC Erve Hooyerinck afgelopen woensdag druk in de weer met de aanplant van bomen op de Nationale Boomfeestdag. Onder het toeziend oog van wethouder Harry Scholten plantten de kinderen twee lindebomen, heesters en struiken.

Door meer bomen en groen is het niet alleen fijn wonen maar het groen heeft ook nog eens een functie. Bomen halen schadelijke stoffen uit de lucht op en zetten die om in zuurstof. Hierdoor wordt de lucht die wij inademen schoner. Ook leven in een boom veel insecten, dieren en vogels. Daarnaast zorgen bomen tijdens warme zomerdagen voor schaduw en verkoeling. 

Meer variatie in beplanting, beter voor de natuur

Door een grotere variatie in beplanting kunnen we de overlast van bijvoorbeeld de eikenprocessierups verminderen. Aan de Van Heeckerenweg in Delden staan veel eiken waarin elk jaar eikenprocessierupsen zitten. Door die te bestrijden blijft de overlast beperkt maar hoe mooi is het als natuurlijke vijanden de eikenprocessierups verjagen. Gemeente Hof van Twente zet zich daarom in voor een betere biodiversiteit, dus meer variatie in planten- en bomensoorten.  

Foto’s: nieuwsuitdelden.nl

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Natuur

Laatste Nieuws