zondag, 4 december 2022
spot_img
HomeNieuwsNauta doet prijsuitreiking golfers bij Special Olympics

Nauta doet prijsuitreiking golfers bij Special Olympics

Ambt Delden – De golfwedstrijden van de Special Olympics 2022 werden op 11 en 12 juni gespeeld op de prachtige 18-holes golfbaan van de Twentsche Golfclub in Ambt Delden. Het weer zat de spelers ontzettend mee en ze genoten dan ook met volle teugen. Voorzitter van de club Rudy Goetzee was zeer te spreken over de leden die als vrijwilliger werden opgeroepen de verstandelijk beperkte spelers over de eerste 9 holes te begeleiden, of anderzijds een steentje bij te dragen aan deze Nationale Spelen. In no time had hij alle vrijwilligers in oranje T-shirts op hun plek. Hij verwachtte dat het een hele kluif zou worden maar het tegendeel was waar. 

De spelers en begeleiders uit het hele land waren zeer enthousiast over de unieke locatie, in samenhang met de hoge kwaliteit van zowel de baan als de voorzieningen. Gastvrijheid en kwaliteit zijn voor de Twentsche Golfclub vanzelfsprekend, ook tijdens het organiseren van het golftoernooi voor de Nationale Spelen. Burgemeester van Hof van Twente Ellen Nauta – van Moorsel gaf om 15.00 uur acte de présence om de medailles uit te reiken. Twee spelers zijn geselecteerd om deel te nemen aan de spelen in Berlijn. Dit zijn Lotte Janssen (niet op de foto) en Guy Wouters. 

De Special Olympics World Games in Berlijn van 17 tot 25 juni 2023 is ‘s werelds grootste  ‘inclusive sports’ evenement. Hier komen duizenden atleten met een verstandelijke beperking bij elkaar om samen te strijden in 26 verschillende sporten. 

Guy Wouters

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle