zondag, 26 maart 2023
spot_img
HomeLifestyleNieuw boekje van Gerard Geurts

Nieuw boekje van Gerard Geurts

Hof van Twente – Zolang er mensen zijn, hebben ze elkaar verhalen verteld, tot op de dag van vandaag. Een verhaal kan boeien en een goed verhaal houdt niet alleen het leven, maar ook de moed er in. 

Pastor Gerard Geurts heeft een aantal boeiende en ook verdiepende verhalen geselecteerd voor zijn derde boekje getiteld: VER-DIEP-ING. Het boekje heeft als ondertitel meegekregen: verhalen voor vandaag en morgen.

In de verhalen komen actualiteit, kerkelijke- en wereldlijke feestdagen aan de orde. Maar ook ingrijpende gebeurtenissen uit een mensenleven. Geurts schrijft op een aantrekkelijke en aansprekende manier. Het zijn in feite verhalende gedachten, mijmeringen, knipoogjes bij herkenbare momenten uit een mensenleven. Ze laten zich gemakkelijk lezen en zijn ook geschikt om voor te lezen bij familie en vrienden.

De verhalen zijn soms vermakelijk en dan weer een inspiratiebron. Misschien helpen ze ook ons de ogen te openen om mensen om ons heen te herkennen, die in feite stille krachten zijn in de samenleving.

‘VER-DIEP-ING, verhalen voor vandaag en morgen’, is te koop bij The Read Shop, Langestraat 19 in Delden voor € 4,99. Een leuk presentje voor pakjesavond of onder de kerstboom.

Over Gerard

Gerard Geurts (1938) is pastor/priester en is al jaren met pensioen. Hij schrijft verhalen in het infoblad ‘Geestig‘, een parochieblad voor de geloofsgemeenschappen van Beckum, Bentelo, Sint Isidorushoeve, Hengevelde, Goor en Delden. De redactieleden van Geestig vormen voor hem een kritisch klankbord om de bijbelse boodschap in hedendaagse taal onder woorden te brengen. Hij vertelt verhalen over mensen die geloven, die vertrouwen uitstralen en positief in het leven staan. Ook komen aan het woord mensen die worstelen met hun geloof, die hopen en wanhopen, die een weg zoeken bij verlies, en met grote zorgen door het leven gaan. Die mensen leven in de bijbel èn in de wereld van vandaag. Heden en verleden treffen daar elkaar.

Zijn eerdere verhalen zijn verschenen in zijn bundels ‘Met Andere Woorden‘ en in ‘Leven in Verhalen‘. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws