woensdag, 8 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsNieuw jaar – nieuwe energie – nieuwe website bij de Wendezoele!

Nieuw jaar – nieuwe energie – nieuwe website bij de Wendezoele!

Wendezoele bouwt op eigen kracht nieuwe website

Een nieuwe website was eigenlijk al een tijdje bittere noodzaak en een wens van de vormgever van de Wendezoele. Internet techniek verandert snel en de website was al een behoorlijk aantal jaren geleden – belangeloos – voor de Wendezoele gemaakt door All-In-Media uit Delden.

De techniek had de site inmiddels ingehaald. Omdat tegenwoordig ongeveer 60% van de bezoekers de pagina’s bekijkt op de smartphone en Flash niet meer wordt ondersteund werd het tijd voor een nieuwe site. Die heeft de Wendezoele geheel op eigen kracht gebouwd om flexibel te kunnen zijn en om de mogelijkheid te kunnen benutten om extra veel museuminformatie toe te voegen, waardoor het museum ook ‘digitaal’ kan worden bezocht.

Interessant om de site te volgen

Alle locaties van het museum zijn in beeld gebracht en het is de bedoeling dat in de toekomst nog veel meer collectie-informatie en andere wetenswaardigheden worden toegevoegd. Naast de tekst vindt men er veel foto’s, filmpjes en PDF bestanden met uitgebreide informatie. 

Inventarisatie collectie en upgraden presentatie

Na een geplande intensieve inventarisatie van de gehele collectie gaat de Wendezoele ook de presentatie upgraden. Onderdeel daarvan zal het gebruik van QR-codes op informatiepanelen zijn, waarmee ter plekke in het museum contact kan worden gelegd met de juiste achtergrondinformatie op het internet. Op deze manier hoopt de Wendezoele ook voor de jongere onderzoekers interessant te blijven.

De nieuwe website is te vinden op het bekende adres: www.wendezoele.nl

Over Museumboerderij Wendezoele

Museumboerderij Wendezoele is gevestigd op het prachtige Twickelerf Erve Brinkcate, Twickelerlaan 14, Ambt Delden. Het geeft bezoekers een beeld over de landbouw en veeteelt in Twente tussen 1900 en 1960. Naast de traditionele gebouwen en het erf met daarbij wisselende exposities, is er een kleine veestapel, een kruiden- en groentetuin maar ook gras- en akkerland. Hierop groeien gewassen die in de genoemde periode werden verbouwd. De exposities laten zien hoe het leven was op school, in de winkel en thuis op de boerderij. Daarbij verbinden de verhalen van de vrijwilligers vroeger met nu. Nadere informatie vindt u op de webpagina: www.wendezoele.nl

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle