zondag, 5 februari 2023
spot_img
HomeLifestyleNieuw mini-magazine 'Ontdek Delden'

Nieuw mini-magazine ‘Ontdek Delden’

Delden – Een mooi initiatief van de DOV, de Deldense ondernemers slaan de handen ineen en hebben een gezamenlijk mini-magazine uitgegeven met de naam ‘Ontdek Delden’. Een handig en handzaam boekje met daarin alle highlights van Delden die interessant zijn voor toeristen. Denk aan interessante musea, verrassende overnachtingsadresjes, het brede palet aan winkels en de enorme hoeveelheid gezellige restaurants. Ook activiteiten als het Hemelvaartsweekend en de prachtige Umfassungsweg op landgoed Twickle komen erin, net als een jaarkalender van alle evenementen.

Waarom een magazine?

Niet iedere toerist weet Delden al te vinden. Uit cijfers blijkt dat omliggende kernen als Enschede, Markelo en Rijssen meer omzet uit toerisme halen dan Delden. Met een aantrekkelijk ogend en reuze handig magazine verbeteren ze de zichtbaarheid van hun stad en laten ze zien dat Delden het bezoeken meer dan waard is. Het magazine wordt jaarlijks herdrukt zodat toeristen steeds een actueel magazine in de hand hebben.

In drie talen uitgegeven

Nicole Efftink, voorzitter van de Deldense Ondernemers Vereniging licht verder toe: “Het bijzondere van dit magazine is dat het uitsluitend door Deldense ondernemers tot stand is gekomen. Het is echter maar een klein onderdeel van een heel groot project van ons om Delden voor eens altijd op de kaart te zetten. We willen veel meer toeristen naar Delden lokken en al het moois wat wij hebben met hen delen. Daarbij is het boekje ook in drie talen, Engels Nederlands en Duits, uitgegeven, dus het verspreidingsgebied is ook grensoverschrijdend.” Hoever ze de grens over gaan, daarover wordt vanavond vergaderd, maar de DOV hoopt alvast op een hele drukke zomer in Delden.

4 pallets met ‘Ontdek Delden’ staan in de opslag en worden zo snel mogelijk in de wijde omtrek verspreid.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws