donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeGemeenteNieuw woningbouwplan in Deldenerbroek

Nieuw woningbouwplan in Deldenerbroek

Ambt Delden – Op het terrein van de voormalige coöperatieve zuivelfabriek ‘De Vooruitgang’ in de buurtschap Deldenerbroek is een woningbouwplan in ontwikkeling. Het plan biedt ruimte aan maximaal 17 woningen op het terrein. Daarbij is het mogelijk om de cultuur-historisch waardevolle bebouwing, zoals de authentieke maalderij, te behouden door er een woonfunctie aan toe te kennen. Niet behoudenswaardige fabrieksbebouwing op het terrein wordt gesloopt om ruimte te bieden voor woningen.

Vanaf 6 januari 2022 liggen een ontwerp bestemmingsplan en een ontwerp beeldkwaliteitsplan voor de Langenhorsterweg 6 in Ambt Delden ter inzage, voor een periode van zes weken. Het bestemmingsplan biedt ruimte aan een woningbouwontwikkeling met een flexibel programma qua bebouwing en doelgroepen. Zo is er ruimte voor vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen,
studio’s/appartementen en rijwoningen (voor starters).
De eigenaar van het terrein en een afvaardiging uit de buurtschap hebben samen met de
gemeente het plan vorm gegeven.
Eigenaar Ben Mets blikt terug op de planvoorbereiding: “Er is ruim de tijd genomen voor onderzoeken en de stedenbouwkundige invulling van het terrein. Uiteindelijk kijk ik tevreden terug op de effectieve samenwerking. Ik verheug me op een mooie invulling van het plan met bewoners die kunnen genieten van de fraaie omgeving.”
Bert Morsink, namens de afvaardiging van de buurtschap, vult aan: “Vanuit de buurtschap was en is er een dringende behoefte aan een transformatie van het terrein. Met het plan, waar we in mee gekeken hebben, hopen we dat er een toekomstbestendige functie komt op het terrein, waarbij er mogelijkheden zijn voor invulling van de lokale woonbehoefte van de buurtschap.” Wethouder Wim Meulenkamp is zeer tevreden met deze stap. “We zijn reeds enkele jaren bezig met de planuitwerking en het heeft veel inzet en flexibiliteit gevraagd van de verschillende partijen. Ook de provincie heeft meegedacht om het huidige plan mogelijk te maken. Dit plan biedt mogelijkheden voor bijvoorbeeld starters uit de buurtschap om zich te vestigen. Ook draagt de ontwikkeling bij aan de uitstraling van het terrein. Wat gesloopt moet worden wordt gesloopt en de karakteristieke onderdelen van de fabriek blijven behouden.”

Het ontwerp bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan liggen met ingang van 6 januari 2022 tot en met woensdag 16 februari ter inzage. Binnen deze termijn kan een ieder een zienswijze indienen op de plannen. Na deze periode zullen het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan worden voorgelegd aan de gemeenteraad.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Gemeente

Laatste Nieuws