vrijdag, 3 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsNieuwe coachpraktijk voor ouder en kind

Nieuwe coachpraktijk voor ouder en kind

Hof van Twente – Hof van Twente is een nieuwe coachpraktijk rijker! Ouders die het gedrag van hun kind beter willen begrijpen kunnen terecht bij ‘Verder met Marieke’. In deze coachpraktijk worden kinderen, samen met hun ouder(s) gecoacht door Marieke Hummelink.

Elke ouder zal herkennen dat opvoeden soms echt niet meevalt en dat kan ouders erg onzeker maken. Voor het allerbelangrijkste in je leven is immers geen opleiding. Soms laten kinderen gedrag zien om iets te vertellen. Marieke gelooft dat gedrag altijd logisch is! Een kind laat iets zien en als hiernaar gekeken en geluisterd wordt, kunnen zowel ouder als kind prettig verder.

Ervaring

Marieke heeft veel ervaring met jonge kinderen: als juf op een basisschool heeft zij ruim 25 jaar met kinderen en ouders samengewerkt. Momenteel werkt zij als pedagogisch coach en trainer in de kinderopvang, maar het directe contact met individuele kinderen vindt zij in het coachen. Zij weet echter dat coaching alleen werkt, als dit samen met de ouders wordt opgepakt. Daarom wordt de coaching in haar praktijk altijd in samenspraak met de ouder(s) gerealiseerd.

De start van een kind als uitgangspunt

Dat is waar hele belangrijke ervaringen worden opgedaan. Deze ervaringen kunnen van grote invloed blijven en negatief gedrag veroorzaken, als deze niet worden herkend en erkend. Met de methode ‘Geboorte in kaart’ worden geboortepatronen zichtbaar gemaakt. Welke ervaringen heeft het kind gehad tijdens de zwangerschap, de bevalling en direct daarna? Deze ervaringen zijn opgeslagen in ieders cellulaire geheugen. Welke behoeften zijn toen wel en niet vervuld? Deze manier van kijken kan heel veel nieuwe inzichten geven op het gedrag van een kind. Ouders kunnen hierdoor het gedrag hun kind gaan begrijpen en er vervolgens anders mee omgaan.  Op de site www.verdermetmarieke.nl zijn verhelderende verhalen te lezen van ouders en hun kind.

Op deze site wordt ook uitgelegd hoe Marieke vervolgens te werk gaat. Zij kan o.a. spelbegeleiding, systemisch kijken en beeldcoaching inzetten om het kind en/of de ouders te ondersteunen bij het veranderen.

Kraamcadeau

Voor ouders van pasgeborenen kan een sessie ‘Geboorte in kaart’ een waardevol cadeau zijn: eigenlijk ontvangen zij een ‘handleiding’ voor hun kind, door inzicht te krijgen in de behoeften van hun zoon of dochter! 

Contact

Op de site www.verdermetmarieke.
nl kan iedereen, die meer wil weten over de werkwijze van Marieke, informatie vinden. 

Iedere ouder, die het gedrag van zijn of haar kind beter wil begrijpen, mag vrijblijvend contact opnemen; Marieke kijkt als professional graag mee naar het gedrag van jouw kind!

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle