vrijdag, 2 december 2022
spot_img
HomeNieuwsDeldenNieuwe keuken Carelshaven in gebruik

Nieuwe keuken Carelshaven in gebruik

Delden – Daniel Nijkamp (36), chef de cuisine bij Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven, is zeer blij met de nieuwe keuken: “Het oude fornuis, alhoewel nog prima functionerend, dateerde van 1974, maar nu is de keuken volledig gasvrij. En behalve allerlei nieuwe hypermoderne snufjes, is de keuken ook op ergonomisch gebied aangepast. We hoeven bijvoorbeeld geen zware pannen meer te tillen. Ideaal. Tuurlijk moesten we wel even wennen, er is namelijk ook een doorgang dichtgemaakt, dus dan loop je erheen en dan ineens het besef: oja, dit is nu dicht…”

Daniel heeft ook samen met Bas, de sous-chef een geheel nieuwe menukaart samengesteld, met de mooiste ingrediënten en de spannendste combinaties en heerlijke bijpassende wijnen of wijnarrangementen. Maandag 7 maart jl. was het dan zover: de nieuwe keuken werd officieel in gebruik genomen en juist die dag was er ook de JRE meeting. Carelshaven is aangesloten bij JRE: Jeunes Restaurateurs. Elk JRE-lid zet zich in voor het behoud van zijn ‘terroir’: zij serveren gerechten met verse, regionale en kwalitatief hoogwaardige ingre-diënten, afkomstig van lokale boerderijen. “Het verliep allemaal perfect”, vertelt Daniel, “Alles ging sneller, effectiever en ergonomischer. Ook de nieuwe gerechten werden zeer goed ontvangen. Iedereen is enthousiast en heeft er heel veel zin in.” Nieuwsgierig? Kom lekker eten bij Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven, Hengelosestraat 30 in Delden, telefoon 074-3761305. 

V.l.n.r. Inez, Alco en Evelyn van Berkel, Bente tijdens de JRE meeting op maandag 7 maart Foto: Marieke Dijkhof

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Reggehof programma

Kettingbotsing Goor

Ongeval met drie auto’s

Zin in Kerst?

Lifestyle