vrijdag, 3 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsNije Hoeve wordt in december een Nije Herberg

Nije Hoeve wordt in december een Nije Herberg

Hengelo – Met vele activiteiten in de decembermaand wordt de Nije Hoeve, centrum voor leven met en na kanker, een Nije Herberg. Voor iedereen die geraakt is door kanker, naasten en nabestaanden. Met speciale activiteiten die in het teken staan van saamhorigheid, kerstgedachten vooral voor lotgenoten die in december alleen zijn of zich geen kerst kunnen veroorloven.

“Dit jaar nog net geen ezel en een os, maar in de toekomst zie ik ook iets dergelijks met een levende kerststal en een grotere kerstmarkt op het park met alle omliggende partijen wel als een mogelijkheid”, aldus initiatiefneemster van de Nije Stichting, Debby Nijenhuis, “echter ook dit jaar al een mooi aanbod voor mensen die het extra kunnen gebruiken.”

11 december Nije Kerstfair

Zondag 11 december van 11.00 tot 17.00 uur wordt de Nije Hoeve ondergedompeld in een gezellige kerstsfeer. Er is een altijd prijs loterij, er zijn diverse kraampjes met leuke kerst- en Nije spulletjes, de beroemde witte glühwein en natuurlijk koffie/thee/lekkers en chocolademelk. Je bent van harte welkom!

16 december Foute Kersttruiendiner voor jongeren met kanker

Vrijdagavond 16 december is er een speciaal kerstdiner voor AYA’s en kinderkankersurvivors (18 t/m 39 jaar). Trek je leukste foute kersttrui aan en schuif aan. Lekker eten, lotgenotencontact en er ligt voor iedereen ook nog een kleinigheidje onder de boom. Uiteraard ben je ook zonder kersttrui van harte welkom. Aanmelden via onze website www.denijestichting.nl

Wie gun jij een lunch in de Nije Herberg?

Kerst wordt bij uitstek gezien als een feest van samen zijn. Maar wat als je niet meer samen bent, wat als je je partner verloren hebt aan kanker, of wat als jij ziek bent en je met Kerst eenzaam of alleen voelt? Of als je het niet zo breed hebt en niets of weinig te besteden hebt? Bij aanschaf van de Nije Hoeve was een samenzijn voor mensen die eenzaam zijn of het niet zo breed hebben al gelijk in beeld. In 2021 was de hoeve nog niet genoeg af om dit al te organiseren en dit jaar zijn we dan ook heel dankbaar dat de prachtig versierde ‘Delle’ een plek zal zijn om samen te komen.

Wij nodigen graag een aantal mensen uit voor een fijn samenzijn bij de Nije Herberg.

Ben jij of ken jij iemand die jij een fijne kerstlunch gunt? Laat ons weten wie jij dit gunt en waarom en wie weet nodigen wij diegene uit voor de Nije kerstlunch op 23 december. Je kunt dit doen door te mailen naar info@denijestichting.nl, dit kan tot en met vrijdag 16 december zodat we de mensen kunnen selecteren en uitnodigen voor de lunch.

Gezocht

Bedrijven/horeca die een donatie willen doen voor beide diners. We willen de kerstlunch heel graag gratis aanbieden en kunnen daarom wel wat hulp gebruiken.

Donateurs kunnen zich melden via sponsoring@denijestichting.nl

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle