zondag, 27 november 2022
spot_img
HomeNieuwsDeldenNijntje Beweegdiploma voor Job, Dani, Guus, Lara en Felix

Nijntje Beweegdiploma voor Job, Dani, Guus, Lara en Felix

Delden – Een unicum voor Delden: voor het eerst werden hier de Nijntje Beweegdiploma’s uitgereikt op zondag 3 april in Sportzaal ’t Raesfelt. De uitreiking van de diploma’s werd gedaan door niemand minder dan wethouder Harry Scholten, die onder andere Sport in zijn portefeuille meedraagt. 

45 minuten lang aanschouwde Scholten samen met de ouders, familie en vrienden van de kleine deelnemertjes hun langgetrainde capriolen op de verschillende onderdelen: balanceren, pakken, staan, rennen, klimmen, springen, omgooien, hooghouden en vangen van een ballon, schoppen, rollen, schommelen en kruipen. Errol Herder, organisator van de gymsportlessen in Delden legt uit: “Als kinderen deze bewegingen allemaal makkelijk kunnen uitvoeren op jonge leeftijd, leg je de basis voor een sportieve toekomst. De behendigheid die ze ermee verwerven, geeft ze een solide basis om praktisch elke sport op te pakken.” Na drie kwartier hadden Job, Dani, Guus, Lara en Felix alle onderdelen met goed gevolg volbracht en kon Harry Scholten overgaan tot het uitreiken van de diploma’s. Demi zou ook ‘afgymmen’ vandaag maar kon door ziekte helaas niet deelnemen. 

‘Afgymmen’ voor het Nijntje Beweegdiploma

Het Nijntje Beweegdiploma is een erkend beweegprogramma, ontwikkeld door de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Bond om het bewegen van jonge kinderen van 2,5 tot 7 jaar te bevorderen. Na een periode van minstens een half jaar waarin 20 vaste onderdelen worden beoefend, wordt onderzocht of het kind de vaardigheden voor beweegdiploma 1 dan wel beweegdiploma 2 voldoende beheerst. Als dat het geval is, wordt het uitgenodigd om ‘af te gymmen’, vergelijkbaar met het bekende ‘afzwemmen’. In Delden is op verzoek van het SBR sinds afgelopen mei eindelijk weer gymsport voor de jeugd, na meer dan 15 jaar afwezigheid. Er zijn vier sporten opgestart: het Nijntje Beweegdiploma voor kinderen tot 7 jaar en turnen, trampolinespringen en freerunning voor kinderen vanaf 6 jaar. Ook meedoen? Er zijn nog plekken vrij! Neem contact op met Errol Herder, errol_herder@hotmail.com en verzeker je kind van een sportieve toekomst. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle