zondag, 26 maart 2023
spot_img
HomeSportNK Bijlwerpen in Diepenheim

NK Bijlwerpen in Diepenheim

Diepenheim – Pitch en Putt in Diepenheim staat zondag 14 november in het teken van het NK bijlwerpen. Het activiteitencentrum is een van de locaties waar de voorrondes van het kampioenschap plaatsvinden.

Bijlwerpen is een uit de VS overgewaaide sport waarbij je met een bijl met zo veel mogelijk precisie in een houten bord moet gooien. Hoe dichter bij de roos, hoe meer punten je scoort. Kracht is niet van belang; het gaat vooral om timing en techniek.

De wedstrijden beginnen rond 13.00 uur en duren naar verwachting tot het einde van de middag. Geïnteresseerden kunnen nog net tickets bestellen via de website www.nkaxethrowing.nl.

De beste deelnemers kwalificeren zich voor de grote finale een week later, op zondag 21 november. Deze vindt plaats bij The Team Building in Utrecht. Voor de winnaar ligt 1000 euro en een trofee klaar.

Het is de tweede keer dat het NK wordt gehouden. In 2020 was de primeur. Toen deden ruim honderd bijlwerpers mee. Ditmaal wordt gerekend op een hogere opkomst. De populariteit neemt toe; op steeds meer plekken kan de sport worden beoefend.

Waar in 2020 in Utrecht en Veghel voorrondes waren, zijn er nu vijf locaties gastheer. Naast Diepenheim kunnen mensen zich ook in Weert en Rotterdam kwalificeren voor de finale. Utrecht en Veghel zijn wederom van de partij.

Vorig artikel
Volgend artikel

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Sport

Laatste Nieuws