dinsdag, 28 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsGoorWinst in dubbelspel voor Ter Hofte en Groenewoud

Winst in dubbelspel voor Ter Hofte en Groenewoud

Goor – Behalve de titels Held van de Hof en boegbeeld van de Elastiekenkoers is de Goorse rolstoeltennisser Maarten ter Hofte er niet in geslaagd de titel van zijn eerste toernooi van dit jaar in Bolton, Engeland op zijn naam te schrijven. Opnieuw had hij een zware loting. Het verzet was dapper maar met 6-7/3-6 moest hij buigen voor de Fransman Jasiak. In de consolation draw, een zogenaamde ‘troost’ronde, won hij in een zwaarbevochten drie-setter tegen de Fransman Charrier: 4-6/7-5/10-6. In de 2e ronde van de consolation draw stuitte hij op de 18- jarige Israëliër Lysov. Deze wedstrijd verloor hij met 1-6/4-6. In de dubbel met Robin Groenwoud strandden ze helaas  meteen in de eerste ronde wat ook meteen het einde van het toernooi betekende. 

Het tweede toernooi van 22 tot en met 26 februari, ook in Bolton, is een zogenaamde ITF2. Dat is een groot schema met allemaal top 30 spelers. Verlies betekent einde toernooi. In de enkel verloor hij helaas zijn eerste wedstrijd met 3-6/4-6 maar in de dubbel met landgenoot Robin Groenewoud hebben ze vandaag 23 februari de tweede ronde bereikt. Een knappe overwinning op twee sterke spelers in twee sets: 6-4/7-5.

In de volgende ronde maken ze hun opwachting tegen de Nederlanders Scheffers en Egberink, respectievelijk de nummers 7 en 10 van de wereld in het mannen dubbelspel. Ter Hofte en Groenwoud staan op de nummers 58 en 70.  

Wordt vervolgd…

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle