zaterdag, 1 april 2023
spot_img
HomeCultuurNovember Herfstconcert op Podium Oude Blasius, door pianist Willem Kersing en mezzosopraan...

November Herfstconcert op Podium Oude Blasius, door pianist Willem Kersing en mezzosopraan Annelies Lamm

Delden – Op zaterdagavond 19 november komt onze Willem Kersing op ‘zijn’ Yamaha-vleugel spelen. Immers, hij heeft die destijds uitgezocht voor de Oude Blasiuskerk, na een ruimhartige donatie van de Johannes Jacobus Staargaardstichting. Het concert maakt deel uit van de zaterdagavondserie van de Cultuurvrienden Oude Blasius Delden. Willem Kersing speelt op die vleugel en begeleidt mezzosopraan Annelies Lamm. Hun programma heeft als motto ‘November Herfstconcert’ gekregen. Dat is intussen werkelijkheid geworden, die herfst. Zij presenteren hun recente cd ‘Song of Songs’, met liederen van onder meer Bernstein, Quilter, Vaughan Williams, Copland en Frans repertoire. Daartussendoor pianosolowerken van Grainger, Debussy en Poulenc.

De mezzosopraan Annelies Lamm studeerde solozang bij Henk Smit aan het Twents Conservatorium en volgde daarna cursussen o.a. bij Udo Reinemann. In 1989 was zij winnares van het Marriott Opera Concours te Amsterdam. Regelmatig is ze alt soliste in de Passionen en het Weihnachtsoratorium van Bach en het Requiem van Verdi. Ze zong in Mahlers tweede symfonie bij het Gelders Orkest en gaf in Praag de wereldpremière van een liederencyclus van de Tsjechische componist Jan Klusak. Bij de zaterdagmatinee in het Concertgebouw zong ze o.a. in Le premier et dernier testament van Nicolas Obouchov en de Glagolitische mis van Janáček. In Leipzig zong ze de rol van Larina uit de opera Jevgeni Onjegin. Annelies Lamm heeft talloze rollen gezongen bij de Nationale Reisopera.Dr. Willem Kersing was tot 2011 werkzaam als KNO-arts/ Foniater (stem- en spraakarts) in het Medisch Spectrum Twente te Enschede. Sinds 2000 verbonden aan het UMCU als universitair hoofddocent Foniatrie. Speelt vanaf zijn vijfde jaar piano. Hij studeerde o.a. aan de conservatoria van Utrecht en Enschede en maakt deel uit van diverse piano-duo’s, -trio’s, -kwartetten en -kwintetten. Ook begeleidt hij vele zangers/zangeressen, o.a. bij de coaching door Marion van den Akker. Op YouTube en zijn website  (www.willemkersing.com) staan diverse opnamen te beluisteren, o.a. van Nederlandse componisten.

Podium Oude Blasius, Kerkplein 3 in Delden. Voor meer informatie kunt u gaan naar www.cultuurvrienden-oudeblasius-delden.nl 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws