zaterdag, 25 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsDeldenOfficiële opening Sportpark De Mors

Officiële opening Sportpark De Mors

Delden – De feestelijke opening van sportpark De Mors op zaterdag 28 augustus in Delden was een doorslaand succes. Naast de officiële plichtplegingen die de Stichting Beheer Registergoederen – als eigenaar van de hal – voor genodigden ondernam, stond de dag toch vooral in het teken van sporten. Jong en oud werd gevraagd zich naar en op het sportpark te bewegen. De opkomst was boven verwachting groot.

’s Morgens werd gestart met demo’s van onder andere taekwondo, free running en dans voor alle basisschoolkinderen van Delden en omstreken waar de kinderen met begeleiding aan konden deelnemen. Veel vertier was er georganiseerd door BSO Smallsteps, een ballonnenclown, een springkussen en ook waren er leuke prijzen te winnen.

WHOOSH!

De officiële opening startte op het parkeerterrein voor de sporthal alwaar het kunstwerk van kunstenares Karin Colen werd onthuld door wethouder Harry Scholten. Karin kon zelf niet aanwezig zijn bij de onthulling maar omschrijft het beeld als volgt: “In veel sporten staat de bal centraal. Maar ook kracht, strijd, vriendschap en ontmoeten. Daarover gaat dit kunstwerk.” Het kunstwerk draagt de naam WHOOSH!

Muzikale omlijsting werd verzorgd door Muziekvereniging Amicitia. Daarna ging de stoet vanaf de parkeerplaats achter Amicitia aan en werd de Sporthal bij de ingang van Sportkantine de Finish dan eindelijk geopend. Na een woord van Huub Oonk, voorzitter van de SBR en daarna nogmaals wethouder Harry Scholten werden twee volle netten met kleurige ballen boven de kinderen losgelaten. Voor elk kind was er een bal. Daarna kon iedereen via een vaste looproute een kijkje nemen in de nieuwe sporthal.

’s Middags waren er voor de oudere jeugd wedstrijden van de verschillende verenigingen Devoc, DKV, DHV en SV Delden. Het weer was goed en de organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde open dag.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle