zondag, 26 maart 2023
spot_img
HomeCultuurOnline concert Delden Klassiek

Online concert Delden Klassiek

 Met een concert op zondag 21 maart om 16:00 uur gaat Stichting Delden Klassiek weer van start na een periode van inactiviteit vanwege corona. Bariton Raoul Steffani en pianiste Lucie Horsch geven in de Oude Blasiuskerk een recital met liederen van o.a. Beethoven en Grieg. 

Live stream 

Vanwege corona is het een concert zonder publiek. Toch kunnen muziekliefhebbers het concert wereldwijd, thuis of waar dan ook, gratis bekijken en beluisteren in een uitmuntende beeld- en geluidskwaliteit. Bij wijze van experiment gaat Delden Klassiek het concert streamen. Tot een week na het concert blijft het concert als stream beschikbaar. Heel bijzonder is dat Raoul Steffani en Lucie Horsch hebben toegezegd dat zij ook voor dit optreden zonder publiek naar Delden komen. 

Duo Raoul Steffani en Lucie Horsch 

De Nederlandse bariton Raoul Steffani is een van de toonaangevende zangers van zijn generatie. In afgelopen jaren won hij onder meer met de publieksprijs van de Dutch Classical Talent Award en de Grachtenfestival Prijs. Lucie Horsch is in de eerste plaats bekend als blokfluitiste, in welke hoedanigheid zij onlangs de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs ontving. Minder bekend is dat zij ook op hoog niveau piano speelt. Het succesvolle debuut van deze musici als duo vond eind vorig jaar plaats in een lege Stadsgehoorzaal in Leiden en was live te horen op NPO Radio 4. 

Lucie Horsch Fotograaf: Hans van der Woerd

Stichting Delden Klassiek 

Stichting Delden Klassiek organiseert klassieke concerten op hoog niveau op drie bijzondere locaties in en rond Delden. Het hoofdpodium van Delden Klassiek is de 15-eeuwse Oude Blasiuskerk in hartje Delden. Daarnaast zijn er ieder seizoen enkele concerten in Kasteel Twickel en in Hoeve De Haar op het landgoed Twickel. 

In september 2020 vierde Delden Klassiek haar vijftigjarig jubileum met twee spectaculaire optredens door het pianistenduo Lucas & Arthur Jussen. Heel jammer was, dat vanwege corona slechts een beperkt aantal muziekliefhebbers deze concerten konden bijwonen. Normaal gesproken spelen musici bij Delden Klassiek voor een uitverkocht huis. Hopelijk kunnen Delden Klassiek en haar publiek in de toekomst die traditie weer in volle omvang oppakken. 

Meer informatie: www.deldenklassiek.nl 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws