zaterdag, 1 april 2023
spot_img
HomeNieuwsOogwereld Bouwhuis: alleen de naam is anders

Oogwereld Bouwhuis: alleen de naam is anders

Goor – Bouwhuis Opticien Audicien Optometrie was én is een begrip in Goor en ver daarbuiten. Het zal niemand zijn ontgaan dat er nu een andere naam aan de gevel prijkt. Jos van Rhee, de oud-eigenaar op de foto rechts, heeft een aantal weken geleden het stokje doorgeven aan Oogwereld. “Over twee weken word ik 66. Stoppen met werken wil ik absoluut nog niet, maar een dagje minder is wel prettig”, vertelt Jos. 

Oogwereld is een overkoepelend landelijk orgaan van investeerders in de betere opticiens en optometristen, met de absolute voorwaarde dat elke zaak die zij overnemen, hun eigen regionale, authentieke identiteit behoudt. “In mijn ogen was Oogwereld de ideale partner om mee in zee te gaan. Oogwereld heeft nu zo’n 50 bedrijven overgenomen in Nederland, maar de strategie is om een lokaal bedrijf volledig voort te zetten zoals deze was. De ziel moet in het bedrijf blijven, vinden zij. Daarom is ook het hele team van opticiens en contactlensspecialisten mee over gegaan naar de nieuwe organisatie. De klanten blijven dus de vertrouwde gezichten zien in de winkel. Maar door Oogwereld heb je wel de voordelen van landelijke reclame, marketing et cetera”, vertelt Jos. In feite wil Oogwereld dat de goede service en deskundigheid van Bouwhuis in zijn oude vorm blijft voortbestaan, alleen de naam is anders. Niet helemaal waar. Het audicien-gedeelte zit er nog steeds, zij het in een shop-in-shop formule. Gerhard Paalman zit er onafhankelijk van Oogwereld onder de vlag van Hoorpartners, dus ook voor uw hoortoestel kunt u nog altijd op het vertrouwde adres terecht. 

Universitair optometrist en vestigingsmanager Dion Kalis

Met de overname van Oogwereld heeft Jos ook in de directie een stapje terug gedaan. Zijn collega en opvolger is Dion Kalis (op de foto links), overgevlogen uit Kaapstad, Zuid Afrika en nu woonachtig in Twente. Kalis zocht een nieuw en breder werkveld, Oogwereld op zijn beurt was op zoek naar gespecialiseerde, servicegerichte vakmensen uit de optometrie. De universitair geschoolde optometrist Dion Kalis is heel blij met zijn nieuwe woon- en werkplek. Als kersverse vestigingsmanager van Oogwereld Bouwhuis licht hij toe: “Mijn vrouw en ik hebben heel bewust voor Oost-Nederland gekozen. Het is hier veilig, gemoedelijk, gezellig en ik ben bij Bouwhuis helemaal op mijn plek. Een perfectie chemie.” Een hele operatie om van Zuid-Afrika naar Nederland te verhuizen, maar Dion en zijn vrouw, die Afrikaans en Engels spreken, verwachtten zich hier moeiteloos aan te kunnen passen. Dion’s moeder is Nederlandse maar woont in Zuid-Afrika. Dion verstaat het Nederlands dus feilloos. “Alleen de taal spreken en schrijven wordt nog even een dingetje”, lacht Jos, “maar daar geeft hij zichzelf nog twee maanden de tijd voor. Dan denkt hij het onder de knie te hebben.”  

Tussenstation tussen huis- en oogarts

Oogwereld Bouwhuis behoort net als voorheen tot een geselecteerde groep, die aangesloten is bij THOON (Twentse Huisartsen Onderneming Oost Nederland). Jos van Rhee legt uit: “Onze afdeling optometrie Oogzorg Hof van Twente, krijgt patiënten doorverwezen via de huisartsen voor aanvullende diagnostiek waardoor een groot aantal, bijna 80%, niet naar de oogarts hoeft. De huisarts blijft de poortwachter, waarbij wij fungeren als tussenstation tussen huis- en oogarts. THOON maakt adequate zorg mogelijk. Wachttijden zijn heel kort en een afspraak  gaat niet ten koste van het eigen risico bij de ziektekostenverzekering. Dat was al zo, en dat blijft ook bij Oogwereld zo functioneren.” 

Verbeterde oogmeting met ongekende precisie 

Wat ook onveranderd blijft zijn de zeer nauwkeurige oogmetingen. Het Franse bedrijf Essilor was zeer baanbrekend met hun recentste uitvinding: de Vision R-800, die ook in het bezit is van Oogwereld Bouwhuis. Behalve een uiterst nauwkeurige oogmeting kan dit pareltje uw bril voorzien van superscherp geslepen glazen in elk willekeurig montuur. Dpt staat voor dioptrie en hiermee wordt de eenheid voor sterkte (lichtbrekende kracht) van een lens of spiegel uitgedrukt. Kon men eerst nog maar tot op een 0,25 dpt nauwkeurig meten, met de Vision R-800 kan dat zelfs tot 0,01 dpt. U merkt het: Alles is bij het oude gebleven, alleen de naam is anders. Meer weten? Van harte welkom bij Oogwereld Bouwhuis aan de Grotestraat 60-62 in Goor of bel 0547-275413.  

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle