donderdag, 1 december 2022
spot_img
HomeGemeenteOok Oekraïense vluchtelingen aan Rozenstraat in Goor

Ook Oekraïense vluchtelingen aan Rozenstraat in Goor

Gemeente Hof van Twente gaat een derde locatie openen voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Het gaat om de Rozenstraat 25 in Goor, het voormalige politiebureau. Hier worden 9 ruimtes ingericht voor evenzoveel gezinnen/families, plus een aantal gemeenschappelijke voorzieningen. Er wordt momenteel hard gewerkt om het gebouw op 4 april klaar te hebben. De eigenaar stelt de locatie vooralsnog beschikbaar voor een half jaar. De direct omwonenden zijn vandaag per brief geïnformeerd.

De gezinnen of families die hier komen, worden geregistreerd en begeleid. De gemeente en de Veiligheidsregio werken er momenteel hard aan om dat soepel te laten verlopen. Op maandag 28 maart is er een informatieavond voor de direct omwonenden van de locatie. Meer informatie is ook te vinden op www.hofvantwente.nl/oekraine.

Meer locaties volgen

De Rijksoverheid heeft de Veiligheidsregio’s gevraagd om vluchtelingen op te vangen. Voor Twente gaat dat om 1000 plekken op korte termijn, later komen daar nog 1000 plekken bij. Alle 14 Twentse gemeentes dragen hier hun steentje aan bij. In Hof van Twente zijn geen grote locaties die snel beschikbaar zijn. Daarom streven wij naar locaties waar mensen in gezins- of familieverband kunnen worden opgevangen. Mogelijk zullen er meer locaties bij komen in onze gemeente. Ook zijn er particulieren die op eigen initiatief vluchtelingen in huis hebben genomen.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Gemeente

Laatste Nieuws