zondag, 26 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsOp basisschool Wiene is het elke dag Nationale Buitenlesdag

Op basisschool Wiene is het elke dag Nationale Buitenlesdag

Dinsdag 5 april is het Nationale Buitenlesdag. Op deze dag, die jaarlijks wordt georganiseerd door Jantje Beton en IVN, worden scholen gestimuleerd om een buitenles te geven.

Rekenen en taal op het schoolplein

Op basisschool Wiene is buitenles geen fenomeen dat slechts één keer per jaar op de Nationale Buitenlesdag plaatsvindt. Alle kinderen van de school in Ambt Delden krijgen elke dag buiten een les. Rekenen, taal, spelling en Engels worden niet alleen schriftelijk verwerkt, maar ook op het schoolplein.

Positieve effecten

Kinderen zijn heel enthousiast als ze buiten aan de slag mogen met de lesstof. Het is echter niet alleen maar leuk, maar heeft meerdere positieve effecten. Natuurlijk is het gezond als kinderen extra bewegen. Na een buitenles gaan ze binnen weer met extra concentratie aan het werk. Voor de oogontwikkeling van kinderen is het goed als ze regelmatig in de verte kunnen kijken.

Op Wiene genieten de kinderen dus dagelijks van de buitenlessen. Want, zoals één van de kinderen het zo mooi verwoordt: “Als je buiten bent, is het lekker fris. Ik word er blij van.”

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle