zondag, 4 december 2022
spot_img
HomeZorgOpbrengst inzameling vreemde munten en oud geld door Lions

Opbrengst inzameling vreemde munten en oud geld door Lions

Hof van Twente – Vanaf juni tot en met november vorig jaar hebben de beide Lions clubs in Goor, Markelo en Diepenheim vreemde munten en oud papieren geld ingezameld. De inzamelzuil stond bij de Plus Blankhorst in Markelo. Onlangs is de zuil geleegd. De opbrengst daarvan wordt, met inbegrip van de ‘verdubbellaar’ van de actie Wilde Ganzen, geschat op €1.800. 

Met dat bedrag kunnen in de derde wereldlanden zo’n 120 oogoperaties (meestal staaroperaties) worden uitgevoerd. De inzameling van vreemde munten en oud geld vindt plaats door 58 Lions clubs bij ruim 85 supermarkten in heel Nederland. Deze actie, die luistert naar de naam ‘Fight for Sight’ wordt van begin tot eind uitgevoerd onder regie van Lions Nederland. Dat betreft zowel het plaatsen van de inzamelzuilen, het tellen en omzetten naar courant geld etcetera, alsmede het uitzenden van oogartsen naar de derde wereldlanden. Daardoor behoeft er geen geld aan derden te worden besteed.

In bovengenoemde opbrengst is tevens het buitenlandse geld inbegrepen dat afgelopen jaren ook is afgegeven in de verzameldozen voor de Douwe Egberts punten. De Douwe Egberts punten actie, die altijd in december plaatsvindt, kwam dit keer ten bate van de Voedselbank. De opbrengst van die actie wordt binnenkort bekendgemaakt.

De beide Lions clubs willen Plus Blankhorst hartelijk danken voor de plezierige samenwerking en alle gevers voor hun donaties. Het krijgt een zinvolle bestemming, waarbij 100% van de opbrengst naar het goede doel gaat. De zuil staat de komende maanden bij de Jumbo in Goor. Uw vreemde munten en oud geld is ook daar van harte welkom!

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Zorg

Laatste Nieuws