zondag, 29 januari 2023
spot_img
HomeNieuwsOpen Dag Brandweer Markelo in teken van 75-jarig bestaan

Open Dag Brandweer Markelo in teken van 75-jarig bestaan

Markelo – Brandweervereniging Markelo viert dit jaar haar 75-jarig bestaan met een Open Dag. Een dag die alvast rood omcirkeld op de kalender gezet kan worden als het aan de leden van Brandweervereniging Markelo ligt. Zaterdag 17 september staan het Kaasplein en het Roggeplein in Markelo, in het teken van deze Open Dag. Het belooft een spectaculaire dag te worden. 

Naast de voertuigen van Brandweer Markelo zijn er ook bijzondere voertuigen van Brandweer Twente te bekijken en worden tal van demonstraties gegeven. Het droneteam en de handcrew van Brandweer Twente zijn aanwezig en zelfs Defensie heeft toegezegd naar de Open Dag in Markelo te komen met een indrukwekkend voertuig, namelijk de crashtender. Voor kinderen zijn er tal van spelletjes in het teken van de brandweer.

Heb jij nog nooit een brandweerauto van binnen gezien? Benieuwd welke gereedschappen en materialen het korps ter beschikking heeft tijdens een brandmelding? Waarom verlaat de brandweer de kazerne met licht- en geluidssignalen en wanneer juist niet? Wat gebeurt er wanneer de pagers afgaan van de brandweervrijwilligers? Het zijn maar een aantal vragen die wellicht gesteld gaan worden aan de Markelose brandweermannen en -vrouwen tijdens de Open Dag in Markelo.

Benieuwd of jij geschikt bent als brandweerman(vrouw)? Volwassenen kunnen een aantal onderdelen van de brandweerkeuring uitproberen om te ervaren of zij geschikt zijn als brandweerman(vrouw).

Op het evenemententerrein staat DMD-events paraat om te zorgen voor de inwendige mens. Het terrein is vrij toegankelijk tijdens de Open Dag van Brandweervereniging Markelo.

      Bron en foto: Maarkelsnieuws.nl

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle