zaterdag, 1 april 2023
spot_img
HomeLifestyleOpen dag en avond basisschool Wiene en peutergroep de Kemphaantjes

Open dag en avond basisschool Wiene en peutergroep de Kemphaantjes

Wiene – Het is u wellicht niet ontgaan dat basisschool Wiene vorig jaar als eerste school in Nederland het BuitenWijzer cerfiticaat heeft ontvangen voor haar buitenonderwijs. Op dinsdag 23 en woensdag 24 maart zijn ouders en kinderen van harte welkom om een kijkje te nemen op school. U kunt een afspraak maken voor een rondleiding na schooltijd of ’s avonds. Er wordt verteld over de onderwijsvisie en u kunt natuurlijk al uw vragen stellen.  

Basisschool Wiene onderscheidt zich van andere scholen, omdat de normale lessen, zoals taal en rekenen, dagelijks ook in de buitenlucht worden geven. Uit onderzoek blijkt dat het welzijn van de kinderen hierdoor wordt vergroot:

  • – Het buiten zijn bevordert de fysieke gezondheid
  • – De combinatie van les en buiten zijn activeert de hersenen intensiever
  • – Na afloop komen de kinderen energieker en beter geconcentreerd binnen.

Kleinschaligheid is de kracht van basisschool Wiene en peutergroep de Kemphaantjes. In een kleine groep wordt het onderwijs afgestemd op de ontwikkelingsmogelijkheden van elke leerling. Er is persoonlijke aandacht voor elke leerling en kinderen worden echt gezien. De leerlingen ontwikkelen zich sociaal sterk, omdat ze met kinderen van alle groepen omgaan. Kinderen worden gestimuleerd om fris te denken, wat inhoudt dat ze nieuwsgierig, kritisch en onderzoekend mogen zijn. 

Basisschool Wiene en peutergroep de Kemphaantjes zijn op fietsafstand bereikbaar vanuit Delden, Goor en Bentelo. Er wordt optimaal gebruikgemaakt van de ligging. De groene leefomgeving biedt veel mogelijkheden voor de lessen en uiteraard om te spelen. Meer informatie of beeldmateriaal is te vinden op de website www.obswiene.nl of de Facebookpagina van basisschool Wiene. Buitenlessen, een buitenkans!

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws