maandag, 6 februari 2023
spot_img
HomeCultuurOpen Huis Hofkerk Goor

Open Huis Hofkerk Goor

11 en 12 september Groene Kerk

Goor – Op zaterdag 11 en zondag 12 september is het Open Huis in de Hofkerk in Goor. Onder de titel ‘Ontmoeten en meedoen’ is iedereen uitgenodigd om kennis te maken wat de Hofkerk in het nieuwe seizoen te bieden heeft: Een plek waar mensen (samen) op zoek kunnen gaan naar wat geloven voor hen betekent, een plek waar mensen welkom zijn, waar mensen kunnen ‘schuilen’, een plek die betekenisvol wil zijn in de samenleving en die ook graag de verbinding zoekt met organisaties in de samenleving die zich inzetten voor mens en natuur. 

Op zaterdag 11 september is iedereen welkom van 10.00 tot 13.30 uur. Gastheren en gastvrouwen hebben op het kerkplein de koffie en thee klaar, hierbij wordt een stukje zelfgebakken appeltaart van Dagbesteding de Roos geserveerd. Maar ook zijn er pannenkoeken en hapjes vanuit de Arabische kerkgemeenschap.

In de kerk is de stiltehoek open om een kaars te branden en er is ruimte voor een persoonlijk gesprek. 

Verschillende werkgroepen van de Hofkerk presenteren zich op het Kerkplein en daarbij is er ook bijzondere aandacht voor het thema Groene Kerk. Zo is er informatie over de Klimaatpelgrimage van Polen naar Glasgow, die op 1 oktober Goor aandoet en zijn er organisaties aanwezig die zich inzetten voor een groene duurzame samenleving. De Hofkerk, die afgelopen jaar het predicaat Groene Kerk ontving geeft graag ruimte aan deze organisaties om zich te presenteren. Om 11.00 uur wordt in dit kader het bord ‘Groene Kerk’ onthuld.

Op het kerkplein staat ook een olijfboom, die hoop en verwachting symboliseert. Hij staat dit jaar vooral in het teken van de klimaatcrisis en het streven naar duurzaamheid. Iedereen is uitgenodigd zijn of haar gedachten, zorgen, wensen, ideeën, maar zeker ook hoop aan deze olijfboom te bevestigen.

De organisten verzorgen kleine concerten en voor de kinderen is er een fotospeurtocht om de kerk te ontdekken. Ook is er gelegenheid om de toren te beklimmen. Voor de kinderen is er een springkussen. En verder is er een mini-rommelmarkt met vooral kleingoed, zoals speelgoed, boeken, cd’s. 

Op zondag 12 september is er om 10.00 uur een laagdrempelige kerkdienst met als thema: Geloven in (een duurzame) toekomst. Voorganger is ds. Wim de Jong. 

Iedereen is van harte welkom in de Hofkerk aan de Diepenheimseweg 2 in Goor. Zie ook www.hofkerkgoor.nl.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws