dinsdag, 7 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsOpening Lijsterstraat

Opening Lijsterstraat

Op vrijdag 29 oktober 2021 om 16.00 uur vierden de bewoners van de Lijsterstraat dat hun straat mooi groen is geworden. Een project waarin bewoners, gemeente, provincie Overijssel en woningbouwcorporatie Viverion samen optrokken. De straat en de riolering waren aan renovatie toe. Ook moest er asbest verwijderd worden uit de bodem. Dit alles werd aangegrepen om tegelijkertijd de straat een groener aanzien te geven. De bewoners gingen samen met ambtenaren en professionals aan de slag en deden allemaal mee.

Resultaat is dat regenwater weer terugvloeit in de bodem en struiken en bomen voor koelte zorgen, bloemen meer insecten aantrekken en bewoners blij zijn met hun mooie straat.

Wethouder Harry Scholten vindt dit een mooi voorbeeld waarin een project in de openbare ruimte naast klimaat-adaptatie, duurzaamheid en biodiversiteit ook het sociale welzijn in de buurt een impuls heeft gegeven. “Buren kregen meer contact met elkaar, een project dat meerdere doelen dient en waar we samen trots op mogen zijn.” Hij deed de offciele opening vandaag om 16.00 uur. Veel bewoners gaven gehoor aan deze feestelijke opening die nog tot 19 uur doorgaat. Er was een frietkar waar iedereen een lekker patatje kon helen en ook voor een drankje was gezorgd.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle