vrijdag, 2 december 2022
spot_img
HomeLifestyleOverwaarde in uw woning? Er is meer mogelijk dan u denkt

Overwaarde in uw woning? Er is meer mogelijk dan u denkt

Hengelo – Door de stijgende woningprijzen is er een grote kans dat u overwaarde in uw woning heeft. Met name senioren bezitten vaak een flink vermogen, maar meestal zit dit vast in het huis.  Met dit ‘vaste vermogen’ kun je echter wel leuke dingen doen, zoals het maken van een reis, de aanschaf van een camper of schenken, met de warme hand, aan de kinderen. 

Daarnaast blijven gepensioneerden langer vitaal en wil men zo lang mogelijk in de woning blijven wonen. Daarvoor moet de woning wellicht worden aangepast. Maar verhuizen naar een kleinere woning of appartement is ook een optie die overwogen wordt.

Verduurzaming van de eigen woning is ook een zeer actueel onderwerp, waarbij een dergelijke investering vaak onder aantrekkelijke voorwaarden gefinancierd kan worden. Dit levert op termijn ook nog eens een besparing op in de energielasten.

Maar is het financieel haalbaar om de overwaarde uit de woning te halen en de hypotheek eventueel te verhogen? 

Renate Zwiers is financieel adviseur bij Jannink & Hofsté in Hengelo. Zij vertelt: “Er is meer mogelijk dan u denkt. Veel geldverstrekkers hanteren sinds enkele jaren met name voor gepensioneerden ruimere normen waardoor er dus ook met een AOW en een klein pensioentje toch een nieuwe hypotheek of een hypotheekverhoging mogelijk is. Door de lage rente van dit moment en de mogelijkheid om aflossingsvrij te financieren zijn de maandlasten verrassend laag.”

Renate vertelt: “We hebben al meerdere klanten hiermee kunnen helpen. Belangrijk is om te luisteren naar de wensen, het bespreken van de financiële mogelijkheden en het geven van persoonlijk advies. Wij noemen dit: Financieel thuiskomen.”

Wilt u ook weten wat er voor u mogelijk is? Maak vrijblijvend een afspraak. U bent van harte welkom!

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws

Reggehof programma

Kettingbotsing Goor

Ongeval met drie auto’s

Zin in Kerst?