zaterdag, 1 april 2023
spot_img
HomeLifestylePak je kans! Online infoavond voor werk(zoek)enden

Pak je kans! Online infoavond voor werk(zoek)enden

De arbeidsmarkt verandert, ook door de coronacrisis. Banen komen en gaan. Werkenden moeten breed inzetbaar zijn en mee bewegen met de markt waar, in sommige sectoren, een tekort aan medewerkers is. De noodzaak om een leven lang te ontwikkelen blijft onverminderd hoog. Woensdag 16 juni houden ROC van Twente en Endoor een online infoavond met de titel Pak je kans! De infoavond is speciaal voor volwassenen.

Kansen voor iedereen in Twente 

Iedereen kan zich aanmelden die om-, bij- of nascholing zoekt, maar ook herintreders, zij-instromers en mensen die hun kennis willen upgraden. “Het opleidingsaanbod varieert van korte cursussen en trainingen tot en met een beroepsopleiding met diploma,” zegt Reina Jans, hoofd voorlichting bij ROC van Twente. “Tegenwoordig zijn er veel nieuwe regelingen. Die maken het volgen van een opleiding mogelijk voor iedereen. Privé en werk combineren is makkelijker door flexibel onderwijs en lessen zijn doel- en praktijkgericht. Die aspecten laten we ook zien op 16 juni.” Directeur Eline Holten van Endoor vult aan: “Ons opleidingsaanbod speelt in op vragen vanuit de markt. De kans op werk en op behoud van werk is daardoor groot. De docenten hebben meer de rol van coach en trainer. Daardoor is het voor volwassenen, die al veel werk- en levenservaring hebben, veel prettiger om lessen te volgen.” 

Kans gepakt

Jurre Moor (46) volgde de opleiding tot software developer. Na een bewogen leven pakte hij zijn kans. In amper zes maanden was hij door zijn studiestof heen. Zijn stageadres is inmiddels zijn werkadres.

“Ik ben gaan rennen en niet meer gestopt. Het heeft me gelukkig gemaakt en ik kan mijn eigen broek weer ophouden. Het goede van de opleiding is dat ze je motiveren om zelf na te denken: wat wil je? Ik had al wel ervaring in de software, dus dat trok me aan. De docenten weten goed om te gaan met oudere mensen die ook in een klas zitten met jonge studenten. Het was een praktische down-to-earth opleiding.”

Programma infoavond 

Iedereen kan zich op rocvantwente.nl/pakjekans aanmelden voor de online infoavond. Tussen 19.30 en 21.30 uur komt elk kwartier een onderwerp aan bod. Op die manier kunnen bezoekers doelgericht informatie ophalen. Er is aandacht voor vragen als: Wat zijn de kansberoepen? Hoe kan ik leren en werken combineren? Waar kan ik straks aan de slag? Zit ik nog op de juiste plek? Na afloop is het mogelijk om online een afspraak te maken voor een persoonlijk vervolggesprek. Het volledige programma staat op rocvantwente.nl/pakjekans.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws